Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Zusters Franciscanessen Wijchen

Begraafplaats Zusters Franciscanessen, Tienakker, 6602 HW Wijchen

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Begraafplaats Zusters Franciscanessen
Adres:
Tienakker
 
6602 HW Wijchen
Gemeente:
Wijchen
Provincie:
Gelderland
Co÷rdinaten:
51,805551 5,722455
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Terpstra (3x), Scheerboom (3x), de Wildt (3x), Peters (3x), van Egmond (3x), Hoogkamer (3x), van de Poel (2x), van der Helm (2x), Straver (2x), van der Hoeven (2x)

Algemene Informatie

Het Klooster Tienakker is in 1865 door de zusters Franciscanessen in gebruik genomen. De kapel was er toen nog niet. De zusters richtten eerst een kapel in op de zolder van het oude notarishuis, hun klooster Tienakker. Pas later kregen zij toestemming om de kapel te bouwen. De kapel is grotendeels gebouwd in 1904, het tussenlid en een deel van van de fundering waarop de kapel is gebouwd dateren uit 1865. De architect van deze kloosterkapel was E.J. Margry, een leerling van de bekende architect Cuypers.
Het klooster van de Zusters Franciscanessen van Bennebroek is in 2000 gesloten. De laatste zusters hebben een onderkomen elders gevonden. In 2008 is het hoofdgebouw en de kloosterboerderij gerenoveerd en zijn er twee appartementengebouwen gerealiseerd. Het kloosterpark is van de hand van landschapsarchitect Mathieu Derckx. De renovatie van de kloosterkapel in 2010 vormde het sluitstuk van het project Kloosterpark Tienakker. Alleen de oude dodenakker blijft een rustplaats. Ook de kapel bestaat nog. De kapel is door de huidige eigenaar met zeer veel zorg en liefde gerestaureerd.

Eind 2000 is het klooster Huize Tienakker verkocht.
Bij de verkoop is de volgende afspraak gemaakt tussen koper en verkoper:
Het kerkhof zal tot 14 oktober 2019 (20 jaar na verkoopdatum 14 oktober 1999) in stand gelaten worden. Sinds 14 oktober 2019 is het kerkhof eigendom van de gemeente Wijchen, die ook de verzorging van dit kerkhof heeft overgenomen.


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies