Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginIslamitische Begraafplaats in voorbereiding Rotterdam

Islamitische Begraafplaats (in voorbereiding), Maeterlinckweg naast 101, 3084KD Rotterdam

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Islamitische Begraafplaats (in voorbereiding)
Adres:
Maeterlinckweg naast 101
 
3084KD Rotterdam
Gemeente:
Rotterdam
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,871143 4,50985
Oppervlakte (plm.):
220.100 m²
Status:
In Planning (nog niet gestart met invoer)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Contact:
Telefoon:
010-4666989
Contact:
SPIOR; Stichting Platvorm Islamitische Organisaties Rijnmond

Algemene Informatie
Rotterdam, 25 november 2021


Rotterdam heeft plek gevonden voor een islamitische begraafplaats aan de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid.
Een islamitische laatste rustplek is een wens van Rotterdammers. De gemeente heeft daarom onderzocht of het mogelijk is om die plek aan te leggen. Uit haalbaarheidsonderzoeken kwam deze locatie naar voren.

De locatie voor de islamitische begraafplaats grenst aan de Zuiderbegraafplaats. Er komt ruimte voor 2500 graven. De plek bestaat uit een dichtbegroeid bosplantsoen, is volledig omringd door water en tot nu toe niet toegankelijk voor publiek.

Om de begraafplaats te realiseren worden parkeerplaatsen op het terrein aangelegd en komt er een aparte ontsluitingsweg vanaf de Maeterlinckweg. Er moeten bomen gekapt worden voor de begraafplaats. Bomen waarvoor een herplantplicht geldt, komen op een andere plek terug.

De islamitische begraafplaats garandeert eeuwige grafrust voor moslims. De plek wordt eigendom van de islamitische geloofsgemeenschap, die wordt vertegenwoordigd door de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR). De gemeenschap krijgt de grond in erfpacht en zorgt voor de aanleg en het beheer.

De gemeente wil bij de islamitische begraafplaats een straat vernoemen naar voormalig raadslid Fatima Talbi (1972-2019). De gemeenteraad heeft hiervoor in 2020 een motie aangenomen. Talbi heeft zich sterk gemaakt voor een islamitische begraafplaats in Rotterdam.


De gemeente gaat in overleg met SPIOR voor de erfpacht voor de begraafplaats De rustplek is naar verwachting binnen een paar jaar klaar.


bron:www.rotterdam.nl/nieuws/rustplekken/

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies