Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginRK Begraafplaats St Barbara Zierikzee

RK Begraafplaats St. Barbara, Grachtweg, Zierikzee

Begraafplaats:
RK Begraafplaats St. Barbara
Adres:
Grachtweg
 
Zierikzee
Gemeente:
Schouwen-Duiveland
Provincie:
Zeeland
Coördinaten:
51,6535 3,92398
Oppervlakte (plm.):
1.600 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Verkaart (26x), van Velthoven (18x), den Boer (11x), van Aken (9x), van Wanrooij (8x), Wansink (8x), Vermunt (7x), Henning (6x), Kouijzer (6x), van Tiggelhoven (4x)

Algemene Informatie

Let op: de foto's van de zerken mogen voor oa genealogisch gebruik overgenomen worden, maar dan wel ten alle tijden met de bronvermelding van deze site. De overzichtsfotos zoals bijv. op deze pagina mogen nooit zonder toestemming overgenomen worden. Alle foto's vallen onder het auteursrecht!

Klik hier voor de bronvermelding van onderstaande tekst.

Plattegrond Rooms-Katholieke begraafplaats Zierikzee (Zld)

De St. Barbara Begraafplaats was aan het eind van de negentigerjaren van de vorige eeuw zowel qua administratie als aanleg aan vernieuwing toe. De groenvoorziening was verwilderd en de begraafplaats was ook niet meer representatief. Tevens waren op veel graven de rechten verlopen. Met een nieuwe administratie is in 2000 begonnen. De eerste ideeën over een vernieuwing kwamen al in 2001/2002. Toen door de nieuwe administratie bekend was, welke graftekens verwijderd konden worden, was er de mogelijkheid een definitief plan voor de renovatie van de begraafplaats te ontwikkelen. Uiteindelijk is in de loop van 2003/2004 dit plan tot stand gekomen, wat de begraafplaats een geheel ander uiterlijk zou geven. Bij het ontwikkelen van het plan gold o.m. als voorwaarde dat de begraafplaats een waardige uitstraling moest hebben. Dit heeft o.a. geleid tot het representatieve hekwerk aan de voorzijde van de begraafplaats. Na veel inspraak door de parochianen is tot de huidige vormgeving besloten. Van de gemeente is veel medewerking ontvangen, mede door de aanplant aan de buitenzijde van de begraafplaats. Ook werd door de gemeente toestemming verleend voor de aanleg van een strooiveld. Dit veld is gekomen op de begraafplaats van de ongedoopte kinderen.

Ofschoon het plan nog niet geheel gerealiseerd was, bleek het toch mogelijk op Allerzielen, 2 november 2004 de gehele begraafplaats door emerituspastor A. Verdaasdonk te laten inzegenen, waarbij tevens een aantal bomen door enige parochianen (en door hen geschonken) geplant is. De herdenkingsstenen van de oprichting van de begraafplaats in 1881 zijn verwerkt in het terras van het strooiveld.

Op de begraafplaats is één oorlogsgraf aanwezig, tevens ligt hier een zouaaf begraven.

Het grafteken (in 1881 geschonken door Cornelia Schillemans-de Wit) van het beeld van St. Barbara is nog steeds aanwezig.

Vak A: Gefotografeerd en online
Vak B: Gefotografeerd en online
Vak C: Gefotografeerd en online
Vak D: Gefotografeerd en online
Vak E: Leeg
Vak F: (Urnen) Gefotografeerd en online
(R) Graven rondom het kruis (4 stuks): Gefotografeerd en online

Vak C, D, (R) zijn in 2010 en 2011 gefotografeerd. Vak A, B en F zijn in 2013 gefotografeerd. Deze begraafplaats is nagelopen in 2017 en daar waar nodig en mogelijk zijn de gegevens aangevuld.

Laatste toevoeging nov 2017


Overzichtsfoto vanaf het binnenplein van de begraafplaatsbegin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies