Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginRK Kerkhof Societas Verbi Divini Deurne

RK Kerkhof Societas Verbi Divini, Vlierdenseweg 109, 5753 AC Deurne

Begraafplaats:
RK Kerkhof Societas Verbi Divini
Adres:
Vlierdenseweg 109
 
5753 AC Deurne
Gemeente:
Deurne
Provincie:
Noord-Brabant
CoŲrdinaten:
51,446201 5,776835
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Jungblut (1x), Rood (1x), de Boer (1x), Claessens (1x), van de Water (1x), Thoolen (1x), Horstman (1x), Polman (1x), Everaard (1x), Jans (1x)

Algemene Informatie

Overzicht Begraafplaats


De congregatie van de Missionarissen van Steyl ofwel het Gezelschap van het Goddelijke Woord (Societas Verbi Divini) werd in 1875 opgericht door Arnold Janssen, een katholiek priester uit het Duitse Goch, vlak bij de Nederlandse grens. De congregatie werkt aan de missie, wat onder meer de verbreiding van het geloof in de koloniŽn inhield. In 1889 volgde de oprichting van de congregatie van de Dienaressen van de Heilige Geest, eerst als de Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest en in 1896 ook als slotzusters, de Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding.

Omdat de stichting van een Duits missiehuis in de jaren zeventig van de negentiende eeuw door de Pruisische overheid onmogelijk werd gemaakt (de Kulturkampf), stichtte Janssen zijn missiecongregatie op 8 september 1875 in Steyl (bij Venlo). Al in 1879 volgde de uitzending van de eerste missionarissen, en wel naar China. Ongeveer een kwart van alle congregatieleden woont en werkt tegenwoordig in IndonesiŽ.

De wereldwijde orde heeft haar moederhuis in Steyl, het Missiehuis St. MichaŽl. Een tweede Nederlandse missiehuis stond van 1911 tot 1944 in Uden, het Missiehuis Uden. Deze vestiging werd in 1954 herbouwd in Deurne als Missiehuis Deurne. Er waren voor de oorlog nog drie andere vestigingen in Nederland en twee in BelgiŽ. Van 1925 tot 1989 was de congregatie ook gevestigd in het Kontakt der Kontinenten in Soesterberg dat in gebruik was als achtereenvolgens seminarie, vormings-, conferentie- en studiecentrum voor missionarissen.

Op 19 oktober 1975 werd de oprichter van de congregatie, Arnold Janssen, door paus Paulus VI zalig verklaard. Op 5 oktober 2003 werd hij door Paus Johannes Paulus II heilig verklaard.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies