Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginNatuurbegraafplaats Zomerlanden Heinenoord

Natuurbegraafplaats Zomerlanden, Boonsweg 117, 3274LH Heinenoord

Begraafplaats:
Natuurbegraafplaats Zomerlanden
Adres:
Boonsweg 117
 
3274LH Heinenoord
Gemeente:
Hoeksche Waard
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,826323 4,526285
Status:
In Planning (nog niet gestart met invoer)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Contact:
Telefoon:
0186-700208

Algemene Informatie

Na maanden van voorbereiding opende NATUURBEGRAAFPLAATS ZOMERLANDEN IN HEINENOORD zaterdag 19 juni 2021 haar eerste grote natuurbegraafplaats van Zuid-Holland van circa 9 ha.
Zomerlanden is een plek om midden in de natuur rust te vinden, tot rust te komen, te herdenken en te herinneren.
De ligging van de begraafplaats is aan de Boonsweg in Heinenoord (Blaaksedijk), nabij de afrit van de vroegere Barendrechtse Brug.


Op Zomerlanden staat de natuur centraal. Er worden alleen natuurlijke materialen gebruikt. Als grafmarkering wordt een boomschijf geplaatst.
Anders dan voorheen is het bos nu een opengesteld natuurgebied voor wandelaars. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Over de nieuw aangelegde paden kunnen bezoekers tussen zonsopkomst en zonsondergang wandelen.


Het definitieve ontvangstgebouw is volop in aanbouw. In de tussentijd is er een tijdelijk houten gebouw geplaatst. Beheerder Remco de Jonge en zijn team zijn hier dagelijks aanwezig om bezoekers te ontvangen.


De rondleidingen starten om 11.00 uur en 14.00 uur op de parkeerplaats van de natuurbegraafplaats. De route gaat zowel door het bos als over paden. We genieten van het uitzicht en de bijzondere plekken en tussendoor vertellen we over een groene uitvaart gecombineerd met bijzondere verhalen uit het natuurgebied. Deze wandeling duurt ongeveer een uur, afhankelijk van het weer en de groep deelnemers.

We eindigen weer bij het ontvangstgebouw waar we u uitnodigen voor een kop koffie of thee. Hier is ook ruimte om meer vragen te stellen, na te praten of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.
Vanwege de coronamaatregelen is reserveren voor deze rondleiding verplicht. Dit kan via de website www.natuurbegraafplaatszomerlanden.nl

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact