Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginRK Kerkhof H Antonius Abt Loo

RK Kerkhof H. Antonius Abt, Loostraat 32-34, 6924 AG Loo

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
RK Kerkhof H. Antonius Abt
Adres:
Loostraat 32-34
 
6924 AG Loo
Gemeente:
Duiven
Provincie:
Gelderland
Coördinaten:
51,930278 5,987559
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Peters (27x), Janssen (16x), Kampschreur (11x), Evers (10x), Derksen (9x), Berndsen (9x), van Sadelhoff (9x), Goris (9x), Wanders (7x), Zweers (7x)

Algemene Informatie

Loo is een Nederlands dorp in de Gelderse Liemers, vlakbij Duiven en Zevenaar, oostelijk van Arnhem. Loo behoort tot de gemeente Duiven en heeft 1.010 inwoners (1 januari 2007).

De oorspronkelijke naam van het dorp was Angeroyen, genoemd naar de waarden die tot Angeren behoorden, aan de Betuwse kant van de Rijn. Na een stroomverlegging in de middeleeuwen kwamen deze waarden aan de Liemerse zijde te liggen. Zo kwam het dorp Angeroyen in de Liemers te liggen. Het bestond uit een ontginningsgebied tussen Westervoort en Groessen, omgord door een oude rijnstrang: de Leijgraaf. De band met het dorp Angeren blijkt uit de naam, een Ooy is een ander woord voor waard.

In het dorp stond een kapel die oorspronkelijk viel onder Angeren. Een veerpont verbond Angeroyen met Huissen. Naast dit Looveer, binnendijks gelegen, lag een havezathe, ook Angeroyen genaamd. De familie Gruyter werd vanwege dit adellijke goed in de Kleefsche ridderschap verschreven.

De katholieke Sint-Antonius Abtkerk is een vroeg werk van Alfred Tepe. De torenloze hallenkerk in neogotische stijl dateert uit 1873-1875 en werd gebouwd ter plaatse van een kapel uit de 15de eeuw. Na voltooiing van de parochiekerk was Loo tot in de jaren ‘50 van de 20e eeuw een bedevaartsoord, waarbij Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart werd vereerd. De bedevaarten in Loo vonden gewoonlijk plaats rond de laatste zondag in juli.

De eerste zondag na 15 augustus (Maria Hemelvaart) wordt in Loo de traditionele processie gehouden, met daaraan gekoppeld de kermis & schuttersfeesten

Bron:Wikipedia

De dorpsomroeper voor de kerk

Het bekende Mariakapelletje

De kerk in 1955 van Ad Dekkers Liemers Museum

Zijkant kerk

Vooringang van de kerk

Kerk


Gezien van achter op de begraafplaats


Een tijdperk is voorbij

De deur is dichtgetimmerd

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies