Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Woudenberg

Algemene Begraafplaats, Henschoterlaan 44, 3931 DB Woudenberg

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats
Adres:
Henschoterlaan 44
 
3931 DB Woudenberg
Gemeente:
Woudenberg
Provincie:
Utrecht
Co÷rdinaten:
52,0813 5,40531
Oppervlakte (plm.):
24.600 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Ginkel (64x), Koudijs (53x), van de Lagemaat (47x), van Egdom (44x), van den Berg (42x), Moesbergen (38x), van Dijk (38x), van Kolfschoten (36x), Meerbeek (35x), van de Wetering (34x)

Algemene Informatie

Ingang Begraafplaats

De begraafplaats Woudenberg aan de Zeisterweg is in 1829 in gebruik genomen en was eigendom van de Hervormde Gemeente. In 1869 is het in handen van de burgerlijke gemeente overgegaan waarbij eveneens de administratie zal zijn overgedragen aan de burgerlijke gemeente.
Vandaag de dag heeft de begraafplaats Woudenberg twee ingangen. Bij beide ingangen zijn grote zandlopers te zien; symbool van de kortstondigheid van het leven. De omkeerbaarheid van de zandloper wordt in de christelijke traditie gezien als het nieuwe leven na de wederopstanding.

De huidige hoofdingang is bij de aula, aan de Henschoterlaan, waar ruime parkeergelegenheid is. De andere ingang is aan de Voorstraat. Bij het hek, buiten de begraafplaats gelegen, staat het monument ter herdenking aan de gevallenen in de 2e Wereldoorlog. Als men hier door het hek de begraafplaats op loopt, komt men op het oudere gedeelte met oude (familie-) graven. Veel oude Woudenbergse familienamen zijn hier dan ook terug te vinden.

De beplanting bestaat o.a. uit mooie witte rododendrons en oude bomen. De begraafplaats is keurig onderhouden.

Opvallend is het grote aula gebouw. De voormalige aula is gesloopt en in de zomer van 2010 is het nieuwe uitvaartcentrum geopend. Het is een prachtig, ruim en licht gebouw geworden, dat zowel aan de buiten- als aan de binnenkant een mooie uitstraling heeft.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies