Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginRK Begraafplaats Duiven

RK Begraafplaats, Remigiusplein, 6921 BL Duiven

Begraafplaats:
RK Begraafplaats
Adres:
Remigiusplein
 
6921 BL Duiven
Gemeente:
Duiven
Provincie:
Gelderland
Co÷rdinaten:
51,949435 6,023043
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
331 (Inmiddels zijn 1 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Peters (25x), van Huet (15x), Jansen (12x), Otten (12x), Janssen (10x), Willemsen (9x), Roelofs (9x), Wieleman (7x), Snelder (7x), Smits (7x)

Algemene Informatie

Historie van de gemeente Duiven

De gemeente Duiven ligt in de provincie Gelderland en bestaat uit de kernen Duiven, Groessen en Loo. De gemeente ligt tussen de steden Zevenaar en Velp/Arnhem aan de A12 en telt ongeveer 24.300 inwoners.

Opgravingen die gedaan zijn, tonen eeuwenoude bewoning aan. In de gemeente herinneren de woonsteden van de landadel en de heerboeren en de grote hoven aan deze tijd. Voorbeelden hiervan zijn: de Berenklauw, Eltingerhof, Lengelerhof, Loowaard, Magerhorst, Ploen, Rijnegge en Rijswijk. De kerkgebouwen van Groessen en Duiven worden reeds vermeld in een akte van 838. Van de plaats Loo is bekend dat deze in 1300 een kapel had.

In de middeleeuwen was de gemeente grotendeels afhankelijk van de natuur. Heer en meester van de gemeente was de Hertog van Kleef tot 1609, daarna het keurvorstendom Brandenburg. De gemeente behoorde tot het 'ambt Liemers'. Landbouw en veeteelt waren de belangrijkste bronnen van bestaan voor de gemeente Duiven. Na 1800 werden er molens gesticht. Ook steenfabricage werd hier uitgeoefend. In 1855 werd de spoorlijn aangelegd en samen met de hedendaagse infrastructuur zorgen deze voor een goede bereikbaarheid van de gemeente Duiven.

Bron: gemeentegids Duiven
Ingang bij de Remigiuskerk in Duiven

De kapel op de begraafplaats


1.
Omdat de stilgeboren kinderen niet worden vergetenbegin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies