Online Begraafplaatsen 3.0
BeginAlgemene Begraafplaats Neder Hardinxveld Hardinxveld Giessendam

Algemene Begraafplaats Neder Hardinxveld, Spindermolen 42, 3371 RN Hardinxveld-Giessendam

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats Neder Hardinxveld
Adres:
Spindermolen 42
 
3371 RN Hardinxveld-Giessendam
Gemeente:
Hardinxveld-Giessendam
Provincie:
Zuid-Holland
Coördinaten:
51,827858 4,836995
Oppervlakte (plm.):
19.000 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
2.597 (Inmiddels zijn 371 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Houwelingen (78x), de Jong (64x), Blokland (59x), de Ruiter (56x), den Breejen (56x), Bakker (54x), van Wijngaarden (49x), Dubbeldam (45x), van der Plas (41x), Klop (39x)

Algemene Informatie

Op 19 april 2010 is Dirk van der Wiel overleden. Dirk was een van de vrijwilligers van het www.online-begraafplaatsen.nl project van het eerste uur. Met name was hij de drijfveer achter de inventarisatie van de Begraafplaats Neder Hardinxveld. Dirk is 78 jaar geworden en hij is 22 april j.l. begraven op de begraafplaats te Giessen-Oudekerk.

Natuurlijk zal zijn werk gecontinueerd worden zodat deze begraafplaats weer volledig bijgewerkt wordt.
Vóór de samenvoeging van Giessendam en Hardinxveld in 1957 , viel Giessen- Oudekerk bestuurlijk onder Giessendam en hadden gezamelijk hun begraafplaats te Giessen-Oudekerk.
Pas na 1957 werden de overledenen van Giessendam op deze begraafplaats begraven.
Zie ook de plattegrond onder de foto's. Lettering = VAK ----Nummering = plaats
.....correctie..... : (...FG... in de plattegrond moet ...EG... zijn )

Oproep: Indien iemand nog foto's heeft van reeds geruimde graven of verwijderde stenen willen we graag deze foto's inscannen voor de site.
Neem in dat geval contact op met ons.


De oostelijke toegang tot de begraafplaats

De noordelijke toegang.


Overzicht


Overzicht


Urnenmuur


Plattegrond van de begraafplaats
CORRECTIE :FG op plattegrond moet EG zijn.


Algemeen Strooiveld

Laatste update: oktober 2012

Nieuws over deze begraafplaats

Volgende stap begraafplaats Spindermolen
 - 14-1-2021
H’VELD-G’DAM De volgende stap voor de uitbreiding van de begraafplaats aan de Spindermolen volgt in januari. Dan starten de werkzaamheden weer bij de begraafplaats.

Vanaf 21 januari start de gemeente met kappen van populieren bij de begraafplaats. Voor de kap start worden er van 11 t/m 15 januari nesten van roeken verplaatst van de Spindermolen naar de Schrank. De gemeente heeft via adviesbureau Natuur Wetenschappelijk Centrum (NWC) een ontheffing voor de verplaatsing aangevraagd. Medewerkers van NWC verplaatsen de nesten van de Spindermolen naar de populieren bij de Schrank. Ook komen daar een aantal manden, die de roeken ook als nest kunnen gebruiken. Vlakbij de nesten komt nestmateriaal zoals kleine takjes. De Omgevingsdienst kijkt mee of alle werkzaamheden op een goede wijze worden uitgevoerd.

Na het verplaatsen van de roeken start op 21 januari de kap van 4 populieren. Daarvoor worden de bosjes in het talud gesnoeid. Op 28 januari volgt de rest van de bomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Hertog Boomverzorging en duren tot ongeveer 4 februari.

Tijdens begrafenissen worden geen werkzaamheden uitgevoerd. Ongeveer de helft van de parkeerplaats wordt afgezet van 21 januari t/m 4 februari. Parkeren voor begrafenissen kan in deze periode op het marktplein.

De werkzaamheden zijn een vervolg op de uitbreiding in het midden van de begraafplaats van het voorjaar van 2019. Na de kap van de bomen start waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2021 grondwerkzaamheden. Eind 2022 of begin 2023 zijn alle werkzaamheden klaar. Dan zijn er voldoende begraafplaatsen tot ongeveer 2037.

 © Kineo 2005-2021
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact