Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Rozenburg

Begraafplaats, Molenweg 40 , Rozenburg

Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Molenweg 40
 
Rozenburg
Gemeente:
Rotterdam
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,903062 4,251625
Oppervlakte (plm.):
5.400 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
1.409 (Inmiddels zijn 138 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Quak (52x), Breukel (35x), Kleijwegt (33x), Varekamp (32x), Degeling (32x), van der Meer (30x), Pols (29x), van Vliet (27x), van der Vliet (27x), Visser (25x)

Documenten

Plattegrond-Rozenburg.pdf (05-08-2022, 426 KB)

Algemene Informatie

De Algemene Begraafplaats is gelegen aan de Molenweg 40 en is dagelijks toegankelijk van 09.00 tot 16.00 uur.

Sinds vele jaren bestaat er binnen de gemeente Rozenburg de mogelijkheid tot het begraven van een asbus in de urnentuin. Sinds kort zijn de mogelijkheden voor wat betreft de asbezorging uitgebreid met een columbarium alsmede een strooiveld.

Plaatsing in het columbarium is mogelijk in een sierurn of door middel van het afdekken van de urnennis met een natuurstenen plaat. De kosten van sierurn of afdekplaat, komen ten laste van de aanvrager.

Voor de asverstrooiing is een daartoe aangewezen veldje aangelegd, alwaar door de beheerder of in diens aanwezigheid door de nabestaanden, door middel van een speciale strooibus de as verstrooid kan worden.

Klik op deze regel om te zoeken in de namenlijst van de begraafplaatsDe hoofdingang.

Na de hoofdingang rechts de aula.

Het hoofdpad met groen toegangspoortje.

Zij-ingang met opslagruimte.

Monument ter nagedachtenis aan hen die hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. 1899-1955 / 1992-2004.

Doorkijkje

Uitbreiding met algemene graven en strooiveld.

Begraafplaats Rozenburg Indeling


Nieuws over deze begraafplaats

Ruiming graven begraafplaats Rozenburg derde kwartaal 2022
5-8-2022 - De gemeente Rotterdam, houder en beheerder van de gemeentelijke begraafplaats Rozenburg aan de Molenweg 40, is voornemens om de algemene keldergraven op vak Z met de grafnummers 52 tot en met 70 na het derde kwartaal van 2022 te ruimen. De grafrust van deze algemene keldergraven is verstreken.

Gedenktekens ophalen
Bij een grafruiming haalt de gemeente de eventueel aanwezige gedenktekens bij het graf weg. Nabestaanden mogen deze gedenktekens houden. Als zij dit bij ons aangeven, krijgen ze na 1 oktober 2022 een ophaalbericht. De belanghebbende van het verlopen graf die als zodanig in onze administratie bekend staat, wordt per brief ge´nformeerd over het opheffen van het graf en over de mogelijkheden voor herbegraven of alsnog cremeren. Let op: aan een opgraving, herbegraving of crematie zijn kosten verbonden. Als actuele gegevens van de belanghebbende in onze administratie ontbreken, kunnen wij geen brief sturen. Daarom wordt ook een aankondiging van het voornemen tot bovengronds ruimen bij het betreffende graf vak en in het informatiebord op de begraafplaats geplaatst.

Meer informatie
Wilt u als belanghebbende meer informatie over de ruiming van de algemene keldergraven? Of wilt u de overledene laten overplaatsen naar een nieuw algemeen of eigen graf? Neem dan contact op met de Zuiderbegraafplaats via email zuiderbegraafplaats@rotterdam.nl of telefoonnummer 010 - 489 85 60 (bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00-12.00 uur) of met het administratiekantoor Begraven en Cremeren via email info@begraafplaatsen.rotterdam.nl of telefoonnummer 010 - 489 34 34 (bereikbaar tijdens werkdagen van 09.00-16.00 uur). Vermeld u daarbij het grafnummer en de naam van de overledene.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies