Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBegraafplaats Oud Wulven Houten

Begraafplaats Oud Wulven, Oud Wulfseweg 6, 3992 LT Houten

Begraafplaats:
Begraafplaats Oud Wulven
Adres:
Oud Wulfseweg 6
 
3992 LT Houten
Gemeente:
Houten
Provincie:
Utrecht
Coördinaten:
52,042379 5,154792
Oppervlakte (plm.):
1.500 m²
Status:
Onvolledig, vrijwiliger gezocht
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Blaas (3x), Jacobs (2x), Kemp (2x), Kersbergen (2x), Korsten (2x), Schouten (2x), Vermeulen (2x), de Vries (2x), van Dijk (2x), van Vliet (2x)

Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

We zoeken nog een vrijwilliger die foto's wil maken op deze begraafplaats.

Algemene Informatie

Algemene begraafplaats Oud Wulven

De begraafplaats aan de Oud Wulfseweg ligt net ten noorden van de Rondweg in het buitengebied van Houten. Deze begraafplaats is in 1990 aangelegd naar een ontwerp van Tuin- en Landschapsbureau Utrecht. Vervolgens heeft de landschapsarchitect Ada Wille plannen gemaakt voor de inrichting. In het voorste, lange, smalle deel liggen de toegangsweg, een beheerdersgebouw met bezoekerstoilet en parkeervoorzieningen. Op het achterste bredere deel zijn twee verhoogde, door hagen omzoomde grafvelden aangelegd voor het begraven van kinderen en volwassenen. Van deze twee grafvelden is er op dit moment één in gebruik. Tevens is een klein grafveld aangelegd voor urnengraven, waaronder een urnennis. Ook is er een strooiveld.

Op alle drie de grafvelden zijn sierkersen in een strak stramien in het gazon geplant. Het geheel wordt omzoomd door brede plantvakken met bomen. De begraafplaats in zijn huidige omvang heeft 575 graven.

 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ