Online Begraafplaatsen 3.0
BeginKerkhof bij Herv oude kerk Zoetermeer

Kerkhof bij Herv. oude kerk, Dorpsstraat 59, 2712 AM Zoetermeer

Begraafplaats:
Kerkhof bij Herv. oude kerk
Adres:
Dorpsstraat 59
 
2712 AM Zoetermeer
Gemeente:
Zoetermeer
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
52,056251 4,496262
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Bos (15x), Karens (6x), Poot (5x), van Straalen (5x), Brinkers (4x), Blonk (4x), Groenheijde (4x), Noordam (4x), Sonneveld (4x), Uitdenbogerd (4x)

Algemene Informatie

De gebruikte grafnummers op deze site hebben geen overeenkost met de grafnummer die de kerk heeft gebruikt!Kennisgeving Zoetermeer Oude Kerk


De Oude Kerk


Een blik op de begraafplaats.


Een blik op de begraafplaats.
Ten oosten van de kerk ligt de oudste grafsteen. Het is de zerk van Isaac Molenaar, secretaris en notaris, overleden in 1866. Hij ligt hier begraven samen met zijn vrouw. Aan dezelfde kant bevinden zich nog enkele graven van rond de eeuwwisseling waarin leden van de families Scheer, Bos (de burgemeesters) en Gautier liggen begraven. De overige grafstenen dateren allen uit de jaren dertig of later. Tegen de kerk aan bevinden zich de familiegraven van onder meer Brinkers, Van Straalen en Wieriks, die minder sober dan de gebruikelijke enkele steen zijn uitgevoerd. Sinds de ingebruikname van de Algemene begraafplaats aan de Binnenweg in 1957 worden bij de Oude Kerk nog slechts familieleden van reeds overledenen bijgezet. Nieuwe graven worden niet meer gemaakt. In 1997 is het kerkhof voorzien van nieuw grind en zijn de meeste stenen opgeknapt.


 © Kineo 2005-2020
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact