Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Soesterkwartier Amersfoort

Begraafplaats Soesterkwartier, Soesterweg 187, Amersfoort

Begraafplaats:
Begraafplaats Soesterkwartier
Adres:
Soesterweg 187
 
Amersfoort
Gemeente:
Amersfoort
Provincie:
Utrecht
Coördinaten:
52,1575 5,36901
Oppervlakte (plm.):
21.800 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Wijland (14x), van Beek (14x), Smit (14x), Gerritsen (14x), de Vries (13x), van Nimwegen (12x), de Jager (12x), Meijer (12x), Schimmel (12x), Veenendaal (11x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Algemene Informatie

Een prachtige oude begraafplaats, waar geen nieuwe graven meer bij komen. Slechts bijleggingen. Vele zerken zijn sterk verwaarloost. Dit komt mede doordat ze oud zijn en er vaak geen nabestaande meer zijn om deze graven te onderhouden. Des al niet te min is het een bijzonder sfeervolle begraafplaats, waar je met plezier een wandeling over maakt.


De velden worden aan gegeven met A t/m L, soms staat er 1 achter de letter. Graven met nummer worden eenmaal per jaar schoongemaakt. Op sommige liggende stenen staan de afdelingen en nummers nog wel.
De graven achter het hek links zijn oud katholieken. De oorlogsgraven zijn waarschijnlijk soldaten uit de eerste wereldoorlog die in het Amersfoortse hospitaal op de Vlasakkers zijn overleden. Soms lijkt het of de „Griekse” zuilen afgebroken zijn. Dat is niet zo, het laat zien dat het einde van het leven is ingetreden. Dankzij drie vrijwilligers is deze begraafplaats zo kompleet.

Ingang begraafplaats Soesterweg.

Begraafplaats Soesterweg Amersfoort.

Begraafplaats Soesterweg Amersfoort

Begraafplaats Soesterweg Amersfoort.