Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Maasdam

Algemene Begraafplaats, Raadhuisstraat 37, 3299 AP Maasdam

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats
Adres:
Raadhuisstraat 37
 
3299 AP Maasdam
Gemeente:
Hoeksche Waard
Provincie:
Zuid-Holland
Coördinaten:
51,787884 4,552411
Oppervlakte (plm.):
2.900 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
312 (Inmiddels zijn 1 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
de Pee (19x), de Geus (13x), Kranendonk (11x), in 't Veld (10x), Belder (10x), van der Stel (9x), Barth (8x), Jabaaij (8x), de Man (8x), Herweijer (7x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Contact:
Telefoon:
088 647 36 47

Algemene Informatie


De Algemene Begraafplaats in Maasdam is eigendom van de Protestantse Gemeente, maar de burgerlijke gemeente beheert deze als een Gemeentelijke Begraafplaats.



Er zijn 3 grafvelden (naast en achter de kerk) volgens een bord aan de ingang van de begraafplaats.
Bij de graven staan geen nummers

De inventarisatie is van december 2012, en wordt periodiek (per kwartaal) bijgewerkt.





MAASDAM is een dorp gelegen in de gemeente Hoeksche Waard. Tot 1984 was Maasdam een zelfstandige gemeente. In het midden van Maasdam ligt een van de twee kommen van de Binnenbedijkte Maas. De andere ligt in Westmaas.
Het dorp heeft twee windmolens: de korenmolen De Hoop aan de Gatsedijk steekt boven het dorp uit, terwijl de poldermolen St. Anthonymolen aan de westkant van het dorp in het open landschap staat.

De Binnenbedijkte Maas is een meer in Nederland. Het is een afgedamde tak van de Maas in de Hoeksche Waard. De Binnenbedijkte Maas wordt in de volksmond vaak kortweg Binnenmaas genoemd. Dit is ook de naam van de gemeente waarin het meer gelegen is.

De Binnenbedijkte Maas is een overblijfsel van de oorspronkelijke loop van de Maas. Dit water kwam bij (het toen nog niet bestaande) 's-Gravendeel de huidige Hoeksche Waard binnen, en vervolgde zijn weg aan de westkant van Oud-Beijerland (dat toen ook nog niet bestond) richting Brielse Maas. Het water vormde de noordelijke begrenzing van de Groote of Hollandsche Waard en het land van Putten. Na de Sint Elisabethsvloed in 1421 werd de Maas bij Maasdam afgedamd, en kwam de rivier noordelijker te liggen: de huidige Oude Maas.

Volgens sommige bronnen is dit meer ontstaan door diverse dijkdoorbraken. Na de Sint Elisabethsvloed in 1421, zeker is in ieder geval dat deze vloed van grote invloed is geweest op de huidige vormgeving van dit water.
De Binnenbedijkte Maas begint in het westen bij het dorp Westmaas.

Bron: Wikipedia








begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies