Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Oud Overschie Rotterdam

Begraafplaats Oud-Overschie, Overschiese Dorpsstraat 90, 3043CT Rotterdam

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Begraafplaats Oud-Overschie
Adres:
Overschiese Dorpsstraat 90
 
3043CT Rotterdam
Gemeente:
Rotterdam
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,93793 4,421587
Oppervlakte (plm.):
2.700 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Zeeuw (38x), Rodenburg (33x), Speelman (21x), Hoogerbrugge (20x), van den Berg (19x), Poot (16x), van Vliet (14x), v.d. Berg (11x), van den Bergh (7x), de Bruyn (7x)

Algemene Informatie


Via het schelpenpad dat door de pastorietuin slingert, komt u bij de oude begraafplaats. Het baarhuisje valt sinds 1990 onder beheer van het museum en is sindsdien opengesteld voor publiek. Ook dragen de vrijwilligers van het museum bij aan het onderhoud van de begraafplaats. Tijdens de openingsuren van het museum kan men de begraafplaats en het baarhuisje bezichtigen. In het huisje is een kleine verzameling van bodemvondsten uit Overschie te zien.

Aanleg begraafplaats in 1829

Burgermeester en Assessoren van Overschie en Hogenban besloten in 1829 tot de aanleg van een algemene begraafplaats. Tot dan toe werden de overledenen begraven in en rond de kerk. Dit was om hygienische redenen niet meer wenselijk. De 37 personen die nog grafrechten hadden in de kerk, kregen bij loting een eigen graf op de begraafplaats toegewezen. Incidenteel wordt de begraafplaats nog gebruikt. Dit terwijl al voor 1940 de nieuwe begraafplaats 'Hofwijk' in gebruik is genomen.

Deze begraafplaats is niet vrij toegangelijk maar uitsluitend te bezoeken op zondagmiddag van 14.00 uur t/m 15.00 uur tijdens de openingstijden van het museum.

Vrijwilligers van het museum Oud-Overschie hebben transcripties gemaakt van de grafstenen welke gebruikt zijn voor deze opgave.
Via website www.museumoudoverschie.nl/cms/userfiles/pdf zijn deze te zien.


Tekening toegangshek Begraafplaats Oud-Overschiebron: Museum Oud-Overschie, plattegrond


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies