Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBezoekers Forum ⇒  Schrijf ook in het Bezoekers Forum | Recente berichten | Oude berichten

Bezoekers Forum

Geef uw mening over deze site en lees de meningen van anderen. Berichten kunnen na plaatsing door de schrijver of de sitebeheerder weer verwijderd worden. Na 1 jaar worden de berichten verwijderd. Schrijf ook in het Bezoekers Forum

Legenda: Reageer op het bericht, Stuur een persoonlijk e-mail naar de schrijver, Aanpassen bericht Verwijder bericht

LET OP: Niet alle mogelijkheden zijn toegankelijk omdat u niet bent aangelogd! Log eerst aan

Meest recente berichten Bezoekers Forum

Foto grafsteen 
Grietje de ridder uit ALMERE, 18-06-2018 05:17 - 9559

Reageer op het bericht

Goedendag, ik heb een misschien vreemde vraag. Enkele jaren geleden heb ik ergens op internet, een foto gezien van een grafsteen. Het betrof de grafsteen van mijn overgrootvader, Hein van der woude, overleden op 1 december 1940, te oosterbierum. Hij was toen 86 jaar oud. Nu zoek ik die foto weer, maar kan hem niet vinden. Zou u mij kunnen zeggen waar ik moet kijken. Hij is 3x gehuwd, zijn laatste vrouw heeft hem overleefd. Zijn eerste vrouw hette paulina de brit en zij was mijn overgrootmoeder. Vŕ. Gr grietje de ridder
Oude begraafplaats 
Arie <b>Butterman</b> uit Zuid Beijerland, 17-05-2018 20:52 - 9549

Reageer op het bericht

Reactie op Sam Verm.
Had Uw reactie niet goed gelezen. Begrijp dat U een andere gemeente en begraafplaats bedoelde. Daar is kennelijk wel een administratie van. In Zuid Beijerland heeft de gemeente niets. Heb zelf uit allerlei bronnen gegevens moeten verzamelen. Compleet is het niet en zal het ook niet worden.
Oude begraafplaats 
Arie <b>Butterman</b> uit Zuid Beijerland, 15-05-2018 15:06 - 9544

Reageer op het bericht

Weet wie de vrijwilliger is. De gegevens hier online te zetten is niet mijn bedoeling. Zit enige jaren werk aan vast. Contact met gemeente Korendijk gehad over het slechte onderhoud. Is een monument met oude grafzerken uit de afgebrande kerk wat in elkaar stort. Zou een gemeentelijk monument moeten worden. Daar zitten nogal wat haken en ogen aan vast.


Reacties op dit bericht:

Sam Verm. uit schreef op 17-05-2018 15:24
Doelstelling van deze website is juist om deze gegevens te delen, juist iets waar je veel werk aan hebt gehad zou ik delen. Je kan er eigenlijk alleen maar mensen blij meemaken. Zonde als dit straks digitaal ligt te verstoffen, toch? Ik heb volgende week ook een afspraak bij de gemeente, hoop op deze wijze de gegevens zo compleet en foutloos mogelijk te maken. Dit betreft een begraafplaats waar de eerste zerk in 1829 is neergelegd. Ik denk dat dit al genoeg zegt over hoe toestand van de administratie ;)
Oude begraafplaats 
Arie <b>Butterman</b> uit Zuid Beijerland, 11-05-2018 14:58 - 9540

Reageer op het bericht

Door mij is een historisch onderzoek gedaan naar de oude begraafplaats in Zuid Beijerland. Van de 140 koopgraven heb ik bijna alle overledenen die daar begraven liggen kunnen vinden. Per graf is een overzicht gemaakt ook met ruim 100 foto's van de genen die er begraven liggen. Oudste foto is van iemand die in 1863 is overleden.

Reacties op dit bericht:

Therus <b>Jansen</b> uit schreef op 15-05-2018 14:39
De Oude Begraafplaats in Zuid Beijerland wordt momenteel door een vrijwilliger voor ons gedaan. Wellicht toch interessant om jouw werk op te nemen. Stuur een mail naar webredactie@online-begraafplaatsen.nl
Ik kan je dan in contact brengen met die vrijwilliger.
M.v.g. Therus, webredactie OLB
piloot 
Ineke van <b>Koolwijk</b> uit Herwen, 04-05-2018 09:11 - 9537

Reageer op het bericht

Gisteren bij het fotograferen op de begraafplaats in Herwen, heb ik gesprek gehad, met een meneer, die op zoek was naar de begraafplaats van een Duitse piloot. Deze was daar in de omgeving neergeschoten. Op de begraafplaats in Herwen hebben behoorlijk wat Duitse militairen gelegen, maar deze zijn na de oorlog ergens anders herbegraven, waaronder de Duitse begraafplaats in Limburg.
Zijn zoektocht had nog geen resultaat gehad, waarop ik hem het advies heb gegeven, hier op dit forum ook zijn vraag te stellen.
Doet u dat, neem dan nog eens contact met me op, ik heb vanmorgen wat onderzoek gedaan. Het een en ander gevonden, misschien kan ik u verder helpen.
Mvrgr Ineke

Reacties op dit bericht:

Rik Peters uit 7007 NT Doetinchem schreef op 04-05-2018 14:08
Beste Ineke,

bedankt voor je bericht.
Je kunt het beste direct via mijn prive mail doen
Ik mag je al hartelijk bedanken.

Vriendelijke groet,

Rik Peters
Recente berichten | Oude berichten
 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ