Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats VughtPersoonslijstGrafinformatie    

Grafinformatie

Foto grafnummer 1454295 Algemene Begraafplaats, Sint Elisabethstraat 62, Vught
NaamGeborenOverledenLeeftijdPartnerOpmerking
Joannes Antonius van de Ven17-08-180012-07-186665Eijndenbeeldhouwer, Ridderorde Ned. Leeuw; kunstacademie
Catharina Maria Theresia van den Eijnden08-12-182501-10-187044Ven


Graf id-nummer:
1454295
Begraafplaatsnr.:
1111
(Plaats)aanduiding:
RECHTS
 
 
Omschrijving:
Johannes Antonius (Jan Antonie) van der Ven ('s-Hertogenbosch, 1799 - De Mortel, 1866) was een belangrijke 19e-eeuwse beeldhouwer.
In 1812 behoorde J.A. van der Ven tot de eerste leerlingen van de in dat jaar in Den Bosch opgerichte tekenschool, de Académie impériale et royale de peinture, sculpture et architecture. Daarna studeerde hij in Antwerpen, Brussel en Parijs. Al tijdens zijn studie onderscheidde hij zich door zijn vakmanschap en won hij verschillende prijzen. In 1830 behaalde hij in Antwerpen de Prix de Rome al zou hij deze pas vier jaar later verzilveren vanwege de onrust in het latere België.
Tussen 1834 en 1841 en tussen 1842 en 1848 verbleef hij in Rome, waar hij tekeningen naar beelden uit de klassieke oudheid maakte in het Vaticaan en op het Capitolijn. Door tussenkomst van de beeldhouwer Mathieu Kessels kwam hij in aanraking met andere classicistisch werkende beeldhouwers in Rome. Zo kwam hij onder de invloed van het werk van de neoclassicistische beeldhouwer Bertel Thorvaldsen die destijds als een van de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd werd beschouwd. Hij volgde Mathieu Kessels op als penningmeester van de Vlaamse kerk Sint Juliaan der Vlamingen. Dat was een eervolle functie en geeft wel aan hoe er destijds tegen Van der Ven werd aangekeken.
(Bron: Wikipedia)

Deze informatie en de foto blijft eigendom van Stichting Online-Verleden en mag niet gepubliceerd of verveelvuldigd worden.
Bron: www.online-begraafplaatsen.nl een onderdeel van www.online-verleden.nl
Wilt u deze foto GRATIS in uw mailbox? Dat kan, je moet hiervoor eerst inloggen.
Voor vragen en opmerkingen neem contact op met de medewerker.

Overige bronnen: ³)

³) Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.
 
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact