Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuws

Nieuws

In deze rubriek nieuwsberichten over deze site, berichten over toekomstige ruimingen. Belangrijke tentoonstellingen en evenementen. Enz. Tips voor deze rubriek graag via het contactformulier.Oproep tot aangifte na ruim dertig vernielde graflantaarns - 15-4-2019

Oproep tot aangifte na ruim dertig vernielde graflantaarns op Kerkraads kerkhof.

Op het kerkhof van de Kerkraadse wijk Spekholzerheide zijn eind vorige week ruim dertig graflantaarns vernield. Het kerkbestuur wil aangifte doen, maar dit gaat niet zomaar. De aangiftes moeten gedaan worden door nabestaanden van de mensen van wie het graf vernield is.
Kerkhofbeheerder Maurice Hanssen maakte zaterdagochtend een inventarisatie van het aantal vernielde graven op het kerkhof tussen de Van de Weijerstraat en de Kleingraverstraat. Zijn teller staat op dertig, maar hij ontdekt her en der nog een kapotte lantaarn.

Afgesloten

Wanneer de vernielingen precies zijn aangericht, is niet bekend. „Het is in ieder geval tussen woensdagochtend en donderdagochtend gebeurd”, vertelt Hanssen.
bron: www.limburger.nlHet roer gaat om! De jas is te klein. - 23-3-2019

Door de populariteit van de website zijn we uit ons jasje gegroeid. We gaan dus naar een grotere jas. En tevens gaan we naar een heel ander platform bij een andere partij. Dit levert een besparing op want de huidige kosten vliegen de pan uit.

We beginnen met de migratie op vrijdag 22 maart 2019 en hopen dat alles op 24 maart weer volledig operationeel is.
Gedurende dat weekend zal de site geruime tijd op "Alleen lezen" staan. Je kunt dan geen gegevens toevoegen of aanpassen, niet aanloggen en er worden geen monitormails verstuurd.

We houden je op de hoogte via dit nieuwsbericht.

De migratie is voor zowel www.online-begraafplaatsen.nl als www.online-familieberichten.nl en na de migratie werkt alles gewoon weer als vanouds, maar dan met een nieuwe motor.
Vredehof krijgt er 3200 graven bij - 19-3-2019

Om te voorkomen dat Vredehof vol raakt, wordt de Bodegraafse begraafplaats uitgebreid met zo'n driekwart hectare grond. Daardoor is er straks ruimte voor 3200 extra graven. Nu telt de begraafplaats er bijna 6000.

Vredehof breidt aan de oostkant in twee fasen uit en krijgt een groener karakter. Om dat laatste te benadrukken plantte wethouder Kees Oskam gistermiddag samen met twee oud-grondeigenaren een symbolische eerste boom.

Op het nieuwe gedeelte is circa 22.000 kubieke meter zand aangebracht, er zijn watergangen gedempt en gegraven en de indeling van de paden en de grafvelden zijn inmiddels zichtbaar.

,,De eerste fase van de uitbreiding van Vredehof is naar verwachting eind dit jaar klaar. Dan kan er vanaf begin volgend jaar begraven worden", licht Oskam toe.

Uitzichtpunt
In dit gedeelte is ruimte voor circa 1500 nieuwe graven. ,,In eerder plannen was er ook ruimte voor een islamitisch gedeelte, maar in overleg met het moskeebestuur is besloten geen apart gedeelte te maken", aldus Oskam. Wel voldoen de plekken aan de eisen en wensen voor islamitisch begraven. Ook komt er geen apart katholiek gedeelte, zoals oorspronkelijk bedacht.

De tweede fase van de uitbreiding bestaat uit 1600 nieuwe graven. Omdat die naar verwachting pas over twintig jaar nodig zijn, wordt dit gedeelte voorlopig groen ingericht met een pad naar een uitzichtpunt met een bankje. Ook komt er tussen het bestaande en het nieuwe gedeelte van de begraafplaats een strook van vijf meter met ruimte voor kindergraven en het plaatsen van urnen. Verderop komt een natuur-urnentuin met de mogelijkheid om as uit te strooien.

De begraafplaats moet een parkachtige uitstraling krijgen en daarom worden er bomen met verschillende kleuren, vormen en bloeiperioden geplant, net als veel bloeiende heesters en gevarieerde beplanting. De uitbreiding van de begraafplaats kost in totaal 1,3 miljoen euro.
Bron: AD.nl
Bloemen gestolen van graf van Ilse in Alblasserdam - 18-2-2019

ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn er weer bloemen gestolen vanaf begraafplaats De Oude Torenhof aan de Kerkstraat in Alblasserdam. Dittie Udo uit Alblasserdam bracht woensdag 13 februari 2019 een mooie boeket met roze en rode rozen naar het graf van haar dochter Ilse, die in 2014 op 27-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longontsteking. Vrijdag bleken de bloemen te zijn verdwenen.

Dittie vertelt: “Er is al verschillende keren wat weggehaald van het graf. Ik heb ook al eens aangifte bij de politie hiervan gedaan. Ik had het boeket, met een rood hart en een wit/rode vlinder woensdag neergezet. Donderdag ben ik niet naar Ilse geweest, omdat mijn vader die dag is overleden. Toen ik er vrijdag weer was, zag ik tot mijn grote verbazing dat de vaas met bloemen leeg stond. De bloemen zijn gewoon gejat. Hoe triest is dit? Het maakt mij verdrietig.”


Dittie Udo komt graag in contact met mensen die meer weten van het wegnemen van de bloemen en wellicht ook van de eerdere verdwijning van diverse spullen op de begraafplaats. Heeft u tips? Geef ze door via Peter Stam op het nummer 0640092253 of per mail via info@alblasserdamsnieuws.nl

In 2017 deed een andere bezoeker van de begraafplaats ook al een oproep na een diefstal. Toen werd er een koalabeerbeeldje van een graf losgemaakt en meegenomen. Dit beeldje had een symbolische betekenis omdat de vrouw voor haar overlijden een reis had gepland naar Australië die zij –helaas- niet meer mocht meemaken.bron: http://www.alblasserdamsnieuws.nl

Opheffen algemene graven Papendrecht - 23-1-2019

De gemeente Papendrecht heeft één algemene begraafplaats. Om voldoende begraafcapaciteit voor nu en in de toekomst te houden gaat de gemeente over tot het op-heffen van grafvelden waarvan de termijn van 20 jaar is afgelopen.
Het betreft Veld N. met de graf- nummers 1 t/m 49 (vervallen na 31-12-2018) en veld Rka, met de grafnummers 20 t/m 26 (vervallen na 31-12-2018) Het gaat om in totaal 56 graven. In eerdere publicaties zijn de belanghebbenden en nabestaanden geïnformeerd over de mogelijkheden bij het opheffen van de algemene graven. Op deze grafvelden zal vanaf februari 2019 de beplanting en de monumenten definitief worden verwijderd. Voor eventuele vragen kunt u zich richten tot de beheerder van de begraafplaats, telefoon 078-7706260 of per e-mail begraafplaats@papendrecht.nl

Oproep rechthebbenden
in verband met verlengen graf- en onderhoudsrecht Conform Artikel 6, lid 6 van de beheersverordening algemene begraafplaats Papendrecht zijn de rechthebbenden van onderstaande particuliere graven benaderd om hen in de gelegen-heid te stellen de uitgiftetermijn te verlengen.
De aan hen gerichte correspondentie kwam als onbestelbaar retour.
In een aantal gevallen was het niet mogelijk de correspondentie te verzenden omdat het laatst bekende adres niet meer actueel was of de rechthebbende reeds overleden was.
Middels deze publicatie worden nabestaanden verzocht zich te melden zodat de rechten alsnog verlengd kunnen worden. Indien een reactie uitblijft, vervallen de rechten een jaar na dagtekening van deze publicatie aan de gemeente Papendrecht. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de administratie van de algemene begraafplaats Papendrecht, Markt 22, 3351 PB Papendrecht, telefoon 078-7706260 of per e-mail begraafplaats@papendrecht.nl

E.P. (Edwin) Korsmit
Beheerder algemene begraafplaats Papendrecht

begraafopheffen oproep familegraven Papendrecht

bron: Papendrechtsnieuwsblad
Oude begraafplaats Zuid Beijerland wordt opgeknapt - 26-11-2018

De gemeente Korendijk gaat de oude begraafplaats in Zuid Beijerland opknappen. Hiervoor worden alle zerken tijdelijk verplaatst, zal de grond worden geëgaliseerd en waar nodig verhoogd met zand. De oude en inmiddels gesloten begraafplaats is van 1829 tot 1949 in gebruik geweest en is bijzonder omdat hier praktisch alle vroegere inwoners van Zuid Beijerland begraven werden. De begraafplaats is echter in zeer slechte staat. In 1944/’45 is door de Duitse bezetter onder water gezet en vervolgens in 1953 met de Watersnoodramp ramp ook weer onder water komen te staan. Tegenwoordig zijn de graven overwoekerd door onkruid, de zerken staan scheef of zijn verzakt. Met de renovatie komen alle zerken weer op zijn plaats te liggen.

Omdat de gemeente geen administratie heeft bijgehouden van de begraafplaats, moest historisch onderzoek uitwijzen wie in de verschillende graven begraven liggen. Van de koopgraven zijn alle overledenen achterhaald, van de huurgraven is slechts een overzicht bekend van wie er liggen, maar is de plek onbekend, omdat daar van een grafnummer ontbreekt.
bron: erfgoedstem.nl
Klaaswaalse begraafplaats is opgeknapt - 6-4-2019

Klaaswaal – De afgelopen 4 weken is er groot onderhoud gepleegd aan de algemene begraafplaats in Klaaswaal.


Zo is er onder andere nieuw grint verspreid over de paden, zijn op sommige plekken monumenten opgevuld met schelpen (in plaats van grint) tegen het onkruid, zijn oudere monumenten weer recht gezet en is het strooiveld meer naar voren verplaatst. Ook zijn sommige plekken opgevuld/aangevuld met grond en is er nieuw gras ingezaaid. De begraafplaats ziet er – zeker als straks het gras gegroeid is – weer verzorgd uit.

bron: www.hoekschnieuws.nl
Na elf jaar begint het rouwen voor Esther uit Leende opnieuw. - 29-3-2019

Na elf jaar begint het rouwen voor Esther uit Leende opnieuw: urn van moeder gestolen bij crematorium in Eindhoven

EINDHOVEN - ,,Het is alsof ik haar voor de tweede keer kwijtraak." Woorden die volgens Esther Lagarde uit Leende het dichtst komen bij het gevoel dat ze kreeg toen ze ontdekte dat de urn met de as van haar moeder was weggehaald uit de urnentuin van crematorium Rijtackers in Eindhoven.

Elf jaar geleden overleed haar moeder Irma op 49-jarige leeftijd en het graf bij Rijtackers was voor de familie een fijne plek om haar te herdenken en herinneringen op te halen. ,,Je geeft het verlies letterlijk een plek", aldus de 31-jarige Esther.

Paniek
Totdat er eerder deze maand een telefoontje kwam van crematorium-eigenaar Dela. ,,Ze vertelden dat tijdens de storm de foto bij het graf beschadigd was, dus ging ik de volgende dag even kijken. Ik zag meteen dat de tegel boven de buis met de urn verschoven was. Toen ik deze optilde, bleek de urn verdwenen. Ik heb staan schreeuwen, maar ik was er helemaal alleen. In paniek ben ik het crematorium in gerend om hulp te zoeken. Het voelt als een nachtmerrie, alsof het rouwen weer opnieuw begint."

Een gerichte actie, denkt Esther in eerste instantie. ,,Maar al snel was er sprake van meer vernielingen en bleken er meer urnen gestolen. Ik kan alleen maar denken 'waarom'. Het is een urn van misschien een paar tientjes. Gewoon een standaardmodel zonder enige financiële waarde."

Zoektocht
In de dagen na de verdwijning helpt Esther mee zoeken of de urnen wellicht ergens waren achtergelaten. ,,We hebben het hele terrein van het crematorium afgezocht. In de struiken, heggen en zelfs in de vijver. Het voelde als iets wat ik moest doen. Ik was het aan mijn moeder verplicht. Helaas hebben we niets gevonden. Ik heb ook meteen contact gehad met mijn nichtje. Ook de as van háár moeder ligt in de urnentuin van Rijtackers. Ze heeft dezelfde dag nog contact gezocht met Dela en de urn mee naar huis genomen."

Esther kan alleen maar hopen dat de urn met de as van haar eigen moeder nog ergens teruggevonden wordt. ,,Laat degene die dit gedaan heeft alsjeblieft enig fatsoen hebben. Ik hoef niet te weten wie het is maar ik wil het laatste wat er van mijn moeder is, terug. Gelukkig heb ik nog een hangertje met een beetje as, maar ze is niet compleet op deze manier."

Rust is weg
Mocht de urn gevonden worden dan keert deze volgens Esther niet terug in de urnentuin. ,,Ik denk dat de as dan een plekje krijgt bij mijn vader thuis. De rust die ik hier vond is weg en zal ook nooit meer terugkeren."

Dela liet eerder deze week al weten dat er vier urnen verdwenen waren uit de urnentuin van Crematorium Rijtackers. Dela laat beveiligers surveilleren en heeft cameratoezicht ingesteld. Ook is er melding gedaan bij de politie.

Bron: www.ed.nl
Vernielingen op begraafplaats Vries - 2-3-2019

Op de begraafplaats in Vries hebben onbekenden beeldjes, bloemstukken en andere voorwerpen op en rondom meerdere graven vernield.
Bij zeker twee graven op de begraafplaats aan de Esakkerweg zijn vernielingen aangericht. Dat bevestigt de gemeente Tynaarlo, die beheerder is van de begraafplaats.

'Gigantische impact'
Een van de graven waar spullen van kapot zijn gemaakt, is van de vader van Theo Bulthuis. Zijn moeder werd vandaag gebeld door de gemeente met de boodschap dat vandalen actief waren geweest bij het graf van haar man. Een stenen bloembak met bloemstuk en gipsen beeldjes van een hart en honden werden kapot gegooid.

"Het heeft een gigantische impact op ons, vooral mijn moeder heeft er veel last van. Gelukkig is de steen zelf niet vernield, dan hadden ze bij de urn kunnen komen. Maar waarom doet iemand zoiets?", vraagt Bulthuis zich vertwijfeld af.

Aangifte
De moeder van Bulthuis gaat aangifte doen van vernieling, al heeft de inwoner van Vries er weinig hoop op dat de daders worden gepakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen camerabewaking aanwezig bij de begraafplaats.

Bulthuis: "We zullen de spullen denk ik zelf moeten vervangen. Het zal wel jeugd geweest zijn. Ik hoop dat ze dit verhaal te horen krijgen en zich beseffen wat ze gedaan hebben."

bron: www.rtvdrenthe.nl


Al 1.391.261 monumenten on-line! - 18-4-2019 12:43:00

Online-Begraafplaatsen.nl: 1.391.261 grafmonumenten, 2.565 begraafplaatsen, 2.160.625 personen, 9.753 monitorrecords, 461 vrijwilligers en 27.386 geregistreerde gebruikers.

De meest voorkomende familienamen zijn:
de Jong (11610x), Jansen (10539x), de Vries (10200x), Bakker (9020x), Visser (7996x), van Dijk (7927x), Janssen (6852x), van den Berg (6769x), Smit (6542x), de Boer (6259x), Bos (5951x), Meijer (5792x), de Groot (5431x), Mulder (5409x), Vos (5012x), Dekker (4671x), Brouwer (4316x), Peters (3532x), Hendriks (3425x), van Leeuwen (3298x).Kok (3226x).

De laatste 24 uur aangepast:
PlaatsBegraafplaatsAantal
AmersfoortRK Begraafplaats Langenoord (Hoogland) 10
AmsterdamBegraafplaats De Nieuwe Ooster8
BarendrechtAlgemene Begraafplaats2
BarendrechtBegraafplaats 'Den Ouden Dijck'1
BloemendaalJoodse Begraafplaats1
BrunssumKerkhof Rumpen1
HaarlemBegraafplaats Kleverlaan1
Hardinxveld-GiessendamAlgemene Begraafplaats Neder Hardinxveld1
HarlingenRK Begraafplaats20
HeerjansdamAlgemene Begraafplaats1
IJsselmuidenRK Begraafplaats van Parochie Thomas a Kempis11
Katwijk aan ZeeDuinrust12
LunterenGemeentelijke Begraafplaats2
MaarssenAlgemene Begraafplaats3
MaarssenRK Begraafplaats20
MaastrichtBegraafplaats en Belgisch Erehof1
MijdrechtJanskerkhof60
Nieuw BeertaKerkhof NH Kerk5
NijmegenBegraafplaats Jonkerbos165
OmmerschansBegraafpl. Maatschappij van Weldadigheid8
Oost-VlielandKerkhof17
OostvoorneBegraafplaats17
PeizeBegraafplaats (oud) oost Peize35
PesseGemeentelijke Begraafplaats79
PoortugaalAlgemene Begraafplaats4
ReekKerkhof Antoniuskerk9
RhoonAlgemene Begraafplaats4
StadskanaalNH Begraafplaats Oosterkadekerk2
SteenwijkerwoldNieuwe Begraafplaats "Thijhof"15
SteenwijkerwoldRK Begraafplaats8
TerschellingBegraafplaats6
WintelreParochie St. Willibrordus9
WoerdenAlgemene begraafplaats Meeuwenlaan1
WommelsBegraafplaats50
 Totaal:589


Foto's van graven toegevoegd per jaar:
JaarAantalTotaalVoortgang
200514.97614.976
200625.46240.438
200727.00667.444
200833.906101.350
200954.329155.679
201092.624248.303
2011121.557369.860
201287.445457.305
2013110.123567.428
2014162.020729.448
2015266.925996.373
2016131.7451.128.118
2017120.5571.248.675
2018105.6131.354.288
201936.9731.391.261


Berichten Archief

 © Kineo 2005-2019
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ