Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuwsberichten ⇒ Vandalen-trekken-urnen-uit-muur

Nieuwsbericht

Vandalen trekken urnen uit muur
 - 17-12-2018
Vandalen trekken urnen uit muur op begraafplaats in Oldenzaal: ‘Ontzettend respectloos’

Vandalen hebben zowel zaterdag als zondag vernielingen aangericht op de begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal. Meerdere urnen werden uit de speciaal daarvoor bestemde muur getrokken.

Bennie van Ewijk, beheerder van de begraafplaats, maakte zaterdagochtend een ronde en trof vijf asbussen aan op de grond. „Verspreid over de begraafplaats lagen ook graflantaarns en vazen. En van een grafsteen was een deel van de zuil afgeknapt. Dit is zo ontzettend respectloos”, zegt Guus Bekhuis, teamleider buitenbeheer van de gemeente Oldenzaal.

Van Ewijk bracht Bekhuis zaterdagochtend rond kwart over 10 telefonisch op de hoogte van de wandaad. „We hebben toen meteen gekeken of de asbussen door de val niet waren opengesprongen. Dat was gelukkig niet het geval.”

Extra beveiliging
Een dag later herhaalde het scenario zich. Bekhuis kreeg zondagmiddag een telefoontje van de politie dat de vandalen weer hadden toegeslagen. Wederom lagen tientallen asbussen op de grond. „Maar tot onze grote opluchting zaten ook deze nog dicht”, aldus Bekhuis.

Het team buitenbeheer heeft aangifte gedaan bij de politie. Voor zover dat kon zijn de nabestaanden op de hoogte gebracht van de vernielingen aan hun eigendommen. Bekhuis laat weten dat zij daar maandagochtend mee verder gaat. Over de uitkomst van het sporenonderzoek dat de politie zaterdag heeft verricht is nog niets bekend. Ook niet over de omvang van de schade. „Maar we gaan het uiteraard herstellen. Daar zijn we ook voor verzekerd”, aldus Bekhuis.

Om herhaling te voorkomen is in overleg met de wethouder gisteravond en afgelopen nacht extra beveiliging ingezet op de begraafplaats.
bron: www.destentor.nl

 © Kineo 2005-2019
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ