Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuwsberichten ⇒ Begraafplaats-in-Veele-wordt-een-keer-zo-groot-na-grondaankoop

Nieuwsbericht

Begraafplaats in Veele wordt een keer zo groot na grondaankoop.
 - 14-1-2019
De eigenaren van de begraafplaats in Veele hebben 1,6 hectare grond van de buurman gekocht. De rustplaats wordt daarmee een keer zo groot.

Beheerder Roelof Kuper is blij met de aankoop. ,,Zo weten we zeker dat we de honderden mensen die hier een graf hebben gekocht, ook daadwerkelijk een plekje kunnen geven.

Negentiende eeuw
De begraafplaats is niet van een gemeente of kerk maar van inwoners van Veele en omgeving. Zo was het al in de negentiende eeuw toen de rustplaats in gebruik werd genomen.

Kuper is een van die inwoners en als beheerder vrijwel dagelijks op de rustplaats te vinden. ,,Ik beheer ook de administratie en weet zo dat hier 2500 graven hebben. Jaarlijks komen er vijftien tot twintig bij.

Learn more
Lijst met honderden namen
En zo zal het de komende decennia vrijwel zeker blijven. ,,Het aantal mensen dat een graf koopt bij ons, groeit namelijk. Het gaat vaak om mensen tussen de vijftig en zestig jaar die uit de regio komen. We hebben een lijst waarop enkele honderden namen staan van mensen die een graf hebben gekocht.

Een exacte reden voor de groei heeft Kuper niet. ,,Misschien komt het omdat de begraafplaats er altijd goed bij ligt. Wat ik wel weet, is dat op een bepaald moment, misschien over een jaar of twintig, de begraafplaats vol is.

Zorgen over ruimtegebrek
Met die wetenschap zijn de eigenaren ingegaan op het aanbod om 1,6 hectare grond naast de rustplaats te kopen. ,,De huidige begraafplaats is net zo groot, door de koop verdubbelt hij dus. Nogmaals, misschien krijgt dat gekochte stuk grond pas over twintig jaar de eerste graven maar van zorgen over ruimtegebrek zijn we nu verlost.
bron: www.dvhn.nl

 © Kineo 2005-2019
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ