Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuwsberichten ⇒ Vredehof-krijgt-er-3200-graven-bij

Nieuwsbericht

Vredehof krijgt er 3200 graven bij
 - 19-3-2019
Om te voorkomen dat Vredehof vol raakt, wordt de Bodegraafse begraafplaats uitgebreid met zo'n driekwart hectare grond. Daardoor is er straks ruimte voor 3200 extra graven. Nu telt de begraafplaats er bijna 6000.

Vredehof breidt aan de oostkant in twee fasen uit en krijgt een groener karakter. Om dat laatste te benadrukken plantte wethouder Kees Oskam gistermiddag samen met twee oud-grondeigenaren een symbolische eerste boom.

Op het nieuwe gedeelte is circa 22.000 kubieke meter zand aangebracht, er zijn watergangen gedempt en gegraven en de indeling van de paden en de grafvelden zijn inmiddels zichtbaar.

,,De eerste fase van de uitbreiding van Vredehof is naar verwachting eind dit jaar klaar. Dan kan er vanaf begin volgend jaar begraven worden", licht Oskam toe.

Uitzichtpunt
In dit gedeelte is ruimte voor circa 1500 nieuwe graven. ,,In eerder plannen was er ook ruimte voor een islamitisch gedeelte, maar in overleg met het moskeebestuur is besloten geen apart gedeelte te maken", aldus Oskam. Wel voldoen de plekken aan de eisen en wensen voor islamitisch begraven. Ook komt er geen apart katholiek gedeelte, zoals oorspronkelijk bedacht.

De tweede fase van de uitbreiding bestaat uit 1600 nieuwe graven. Omdat die naar verwachting pas over twintig jaar nodig zijn, wordt dit gedeelte voorlopig groen ingericht met een pad naar een uitzichtpunt met een bankje. Ook komt er tussen het bestaande en het nieuwe gedeelte van de begraafplaats een strook van vijf meter met ruimte voor kindergraven en het plaatsen van urnen. Verderop komt een natuur-urnentuin met de mogelijkheid om as uit te strooien.

De begraafplaats moet een parkachtige uitstraling krijgen en daarom worden er bomen met verschillende kleuren, vormen en bloeiperioden geplant, net als veel bloeiende heesters en gevarieerde beplanting. De uitbreiding van de begraafplaats kost in totaal 1,3 miljoen euro.
Bron: AD.nl

 © Kineo 2005-2020
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ