Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuwsberichten ⇒ Onkruid-tiert-welig-op-kerkhof

Nieuwsbericht

Onkruid tiert welig op kerkhof: 'De doden klagen niet'
 - 4-6-2019
Het is het gesprek van de dag in Rothem: het vele en hoge onkruid op het kerkhof.

Veel mensen klagen over het slechte onderhoud op de begraafplaats, waar het onkruid steeds meer de overhand krijgt.

'Valt mee'
Pastoor Wim van Meijgaarden vindt het allemaal wel meevallen. "Langs de kant van de weg staat ook onkruid. De doden klagen niet, het zijn bepaalde mensen die klagen. Als ze commentaar hebben, moeten ze zelf komen schoffelen. Als we de kosten van de grafrechten verdubbelen, dan kan ik een bedrijf inhuren. Maar dat willen de mensen niet betalen. Hier kun je voor een schappelijke prijs iemand begraven."

'Schandalig'
Op het kerkhof staat Miep Pluymaekers bij het graf van haar man die ze afgelopen zaterdag heeft begraven. "Schandalig hoe het erbij ligt. Dat was vroeger niet zo. Het is nu helemaal onderkomen. Hier hebben mijn schoonouders in het verleden ook gelegen, maar toen was dat niet zo."

'Puinhoop'
Naast Miep Pluymaekers zit in een elektrische rollator Peter van Duurzen, een vriend van haar man. "Een grote puinhoop. Mijn ouders zijn helaas overleden. Maar die kwamen hier niet te liggen, van zijn leven niet. Het is net een stort, gewoon een stort. En op een stort ziet het er nog beter uit dan hier. Ze hebben toch een kerkbestuur? Ik weet niet hoeveel mensen daar in zitten, maar dan kunnen die het toch onderhouden? Of naar de gemeente gaan. Dat de gemeente stappen onderneemt."

'Erger geweest'
Toch zijn er ook mensen die het wel vinden meevallen. Ien Welzen zit in haar auto voor het kerkhof. "Ik vind het wel meevallen. Het is erger geweest."

Maatregelen
Pastoor Van Meijgaarden zegt dat er een oplossing in de maak is. "Door een misverstand bij het onderhoudsbedrijf, dat van eigenaar is gewisseld, heeft het zo ver kunnen komen. Ik ga de vrijwilligers niet zwart maken, dat zij hun werk niet goed doen. Ik sta achter de vrijwilligers." De pastoor had afgelopen zaterdag een dienst in Rothem en heeft het onkruid toen zelf ook gezien: "Ik ben op het kerkhof geweest en inderdaad staat er onkruid. Maar ik heb er werk van gemaakt. Als het goed is, zie je er over 14 dagen niets meer van."
bron: 1limburg.nl

 © Kineo 2005-2020
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ