Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginNieuwsberichten ⇒ Viertal-graven-vernield-begraafplaats-Enkele-Ring-Sommelsdijk

Nieuwsbericht

Viertal graven vernield begraafplaats Enkele Ring Sommelsdijk
7-6-2019 - Viertal graven vernield begraafplaats Enkele Ring Sommelsdijk

Sommelsdijk - Je kunt het je niet voorstellen hoe iemand op de gedachte komt om graven te gaan vernielen. De vraag die op de redactie binnenkwam is dan ook: "Kan iemand mij vertellen Waarom? Het was woensdagavond een onrustige avond met onweer, veel regen en windstoten. Wat bezielt een mens dan om juist op die avond naar buiten te gaan én moedwillig vier graven te vernielen?" Het incident vond plaats op de oude gemeentelijke begraafplaats aan de Enkele Ring in Sommelsdijk. Hier staat ook de grafkelder van de familie van Aerssen uit Sommelsdijk. Lees hieronder ook de reactie van de gemeente.

Grafschennis

Er is inmiddels melding gemaakt bij gemeente Goeree-Overflakkee van het met opzet schenden van de plaats waar een lijk begraven is en het vernielen van een graf, met het daarop gestelde gedenkteken.

Reactie gemeente Goeree-Overflakkee

De reactie van de gemeente: "De gemeente betreurt de gepleegde grafschennis op de begraafplaats bij de grote kerk in Sommelsdijk. De gemeente heeft na constatering meteen melding gedaan bij de politie en doet daarnaast aangifte van de vernielingen. Ook is het doorgegeven aan de Lionsclub Goeree-Overflakkee die de graven onderhoudt."

Getuigenoproep

Politie Goeree-Overflakkee komt altijd oren en ogen tekort. Ook in deze zaak worden getuigen gevraagd zich te melden. Mocht u informatie hebben over wie bij deze vernieling betrokken is geweest of mocht u getuige zijn geweest of iets hebben gehoord, dan kunt u contact met de politie opnemen via het algemene politienummer 0900 8844 of via Meld misdaad anoniem 0800 7000.

bron: igo.nl
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies