Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuwsberichten ⇒ Wethouder-verrast-jubilerende-vrijwilligers-begraafplaats

Nieuwsbericht

Wethouder verrast jubilerende vrijwilligers begraafplaats
 - 26-1-2020
Woensdag 22 januari jl. waren de vrijwilligers van de begraafplaats Soerenseweg bijeen voor een gezellig etentje in Le Baffon. Jaarlijks biedt de gemeente hun een etentje aan, als dank voor al het werk dat zij doen op de algemene begraafplaats aan de Soerenseweg. Dit jaar met als verrassing een speciaal bezoekje van wethouder Van Vierssen.

Zo’n twintig mensen komen tussen april en oktober wekelijks bij elkaar om historische graven schoon te maken, zerken en hekwerken op te knappen en letters te schilderen. Dat doen ze met veel plezier. Lekker in de buitenlucht, nuttig werk en het is nog gezellig ook!

Graven herstellen dankbaar werk
De een maakt zerken schoon, de ander zwart letters en versieringen. Er is een ploeg die hekwerken ontroest, repareert en weer een stralende zilveren kleur geeft. Een paar specialisten kunnen zelfs de vroeg twintigste-eeuwse graftrommels repareren, waarvan er nog een stuk of tien te vinden zijn op deze historische, monumentale begraafplaats. Kortom, heel nuttig en bevredigend werk.
Het gaat om oude graven, waarvan geen nabestaanden meer zijn om ze te onderhouden, of waarvan de nabestaanden te oud zijn om dat nog zelf te doen. Dat levert af en toe ontroerende taferelen op van dankbare familieleden – en soms ook een lekkere traktatie tijdens de koffiepauze.

Wethouder reikt speldjes uit
De vrijwilligersgroep doet dit bijzondere werk al tien jaar. Dat was een mooie aanleiding voor de gemeente om hen nog eens extra te bedanken. Wethouder Maarten van Vierssen, die ‘Erfgoed’ in zijn portefeuille heeft, kwam persoonlijk naar Le Baffon om de jubilerenden toe te spreken. En dat niet alleen: iedere vrijwilliger ontving als blijk van waardering het speciale Apeldoorn-speldje. Een mooie verrassing en een letterlijke opsteker.

Benieuwd geworden naar dit bijzondere vrijwilligerswerk? Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers. Begin april – als de temperatuur goed is en het niet regent – starten we weer. Kom gerust eens kijken op woensdagmiddag, of neem contact op met……

 © Kineo 2005-2020
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ