Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginNieuwsberichten ⇒ Kunnen-zelfs-de-doden-niet-met-rust-gelaten-worden

Nieuwsbericht

Kunnen zelfs de doden niet met rust gelaten worden?
13-5-2020 - Op begraafplaats De Holkenkamp in Urk zijn woensdag meerdere vernielde grafstenen aangetroffen. Diverse politieke partijen in de gemeente spreken er schande van. ,,Dit is schandalig en gaat alle perken te buiten.”

Op social media maakten meerdere personen vandaag melding van de vernielingen op de begraafplaats op Urk. Zo plaatste Gre van Veen een bericht op facebook met foto's waaruit opgemaakt kan worden dat zeker acht grafstenen vernield zijn. Daarop is te zien hoe vooral de liggende natuurstenen kapotgeslagen zijn. Mogelijk is dat met - onder meer - de vazen gebeurd. Op de foto's is namelijk te zien dat ook deze niet onberoerd zijn gebleven.
,Triest, zo triest is dit", schrijft de Urkse erbij. ,,Kom ik net op Holkenkamp, kijken hoe de graven van de familie erbij liggen. En dan zie je dit: graven die kapot gemaakt zijn, mooie vazen die ergens weggegooid zijn, planten over de latten. Wie doet zo iets? Dat de doden nog niet met rust gelaten kan worden, vreselijk om dit te zien.”

‘Laf en schandalig’
Ook de lokale politieke partijen spreken er schande van. ,,Wat een laffe en misdadige daad. Dit kunnen en mogen we niet tolereren", stelt ChristenUnie Urk. De PVV gaat al een stap verder, door schriftelijke vragen te stellen aan het College van de gemeente Urk over de grafschennis.

,,Dit is schandalig en gaat alle perken te buiten", leidt fractievoorzitter Hendrik Wakker zijn vragen in. ,,Het is jammerlijk dat dit in een gemeente als de onze kan gebeuren aangezien grafschennis veel verdriet oproept bij nabestaanden. Is onze samenleving dan zo afgetakeld dat zelfs de doden niet met rust kunnen worden gelaten?”
bron: de stentor.nl
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies