Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginNieuwsberichten ⇒ Terebinth

Nieuwsbericht

Terebinth: Wandelen over begraafplaatsen in Nederland (deel 2)
27-7-2020 - Nu de mogelijkheid op in te tekenen op "Wandelen over begraafplaatsen in Nederland (deel 2)" van de stichting Terebinth.

Wie is er niet nieuwsgierig naar onze funeraire cultuur? Hoe wij omgaan met onze doden, hoe wij rouwen en herdenken – dat zegt iets over onze samenleving. Het is verrassend hoe groot de verschillen per stad en dorp, per streek en provincie in Nederland zijn. Hier is het een dorpsoase, park, bedevaartsoord of arboretum, en elders een idyllisch kerkhof, tijdscapsule, wonder van landschapsarchitectuur en biodiversiteit, toevluchtsoord voor bijzondere flora en fauna, museum…
Zo zijn er honderden kerkhoven en begraafplaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn. In het eerste deel van Over de groene zoden waren 23 wandelingen opgenomen, met prachtige foto’s. Nu staat deel 2 op stapel – onder redactie van Bartho Hendriksen en Korrie Korevaart. Met beschrijvingen van wandelingen (met handige kaartjes) in onder andere Almelo, Amsterdam, Assen, Deventer, Groningen, Hilversum, Huizum (Fr.), Hulst, Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Valkenburg en Zierikzee. Terebinth publiceert dit deel eind 2020, op tijd voor sinterklaas en kerst!
Lezers én wandelaars krijgen de kans in te tekenen op deel 2 met 15% korting op de verkoopprijs van € 14,95 – dus voor € 12,70 per exemplaar. De voorintekening loopt tot 1 november. Betaling (aantal exemplaren plus portokosten) na ontvangst. Wees er snel bij.
Stuur een mail en reserveer door naam, adresgegevens en aantal gewenste exemplaren door te geven: bureau@terebinth.nl (of bel: tel. 06 2417 3646).


Zie: http://www.terebinth.nl
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies