Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuwsberichten ⇒ Ruimen-graven-begraafplaats-Eiteren

Nieuwsbericht

Ruimen graven begraafplaats Eiteren
 - 28-12-2016
IJSSELSTEIN - Van donderdag 19 tot en met vrijdag 27 januari 2017 vinden de werkzaamheden plaats voor het ruimen van eigen (koop)graven aan de begraafplaats Eiteren waarvan de termijn van uitgifte is verstreken.
Rechthebbenden waarvan de namen en adressen bekend zijn, hebben hierover een schrijven ontvangen. Op de graven waarvan de nabestaanden niet bekend zijn, staan inmiddels minimaal 1 jaar, bordjes met de mededeling dat de gemeente voornemens is dit graf te ruimen en verzoeken nabestaanden/rechthebbenden contact met de gemeente op te nemen.

Contact opnemen
Rechthebbenden waarmee de gemeente nog geen contact heeft gehad, wordt dringend verzocht alsnog contact op te nemen, via tel. 14 030 of via e-mail adres info.bpa@ijsselstein.nl

Ruimwerkzaamheden
Tijdens het ruimen van de graven wordt een gedeelte van de begraafplaats afgezet met doeken. Bij het ruimen wordt zoveel mogelijk vastgehouden aan de handleiding opgraven en ruimen van de landelijke organisatie van begraafplaatsen, die opgesteld is om een respectvolle ruiming te realiseren. Graven worden machinaal geruimd.

Het opgraven van overledenen en het ruimen van graven kan emotioneel zwaar belastend zijn voor personen die een familie- en of andere nauwe band met de overledene hebben.
Het is dan ook niet toegestaan bij een ruiming aanwezig te zijn en/of te kijken. Dit betekent dat tijdens de ruimwerkzaamheden de grafkamer niet toegankelijk is. Dus ook niet voor nabestaanden die het graf van een dierbare in deze grafkamer willen bezoeken dat niet geruimd wordt. Deze overlast is helaas onvermijdelijk. De planning voor het afzetten van de grafkamers publiceren wij op deze website en het informatiebord op de begraafplaats.
Gepubliceerd vanaf 27-12-2016 11:49

 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ