Online Begraafplaatsen 3.0
BeginNieuwsberichten ⇒ Week-van-de-Begraafplaats-2017-27-mei-t-m-4-juni-2017

Nieuwsbericht

Week van de Begraafplaats 2017 27 mei t/m 4 juni 2017
 - 14-2-2017
Begraven nat˙˙rlijk

Dit jaar wordt voor de vierde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Het thema van de Week is duurzaamheid. Met de slogan Begraven nat˙˙rlijk wordt tijdens de Week het duurzame karakter van begraven en begraafplaatsen benadrukt en onder een breed publiek bekend gemaakt.

Na de persoonlijke uitvaart krijgt nu de duurzame uitvaart steeds meer aandacht. Verschillende uitvaartondernemers bieden hun klanten mogelijkheden met betrekking tot een duurzame uitvaart: van kisten, grafmonumenten en urnen tot catering met lokale producten.
Wie voor begraven kiest, kiest voor een groene vorm van uitvaartverzorging. Meer en meer begraafplaatsen presenteren zich als duurzame ondernemers.
Bij duurzaamheid op begraafplaatsen wordt gelet op milieuaspecten (herkomst en (her)gebruik van grafmonumenten, ecologische groenbeheer) en sociale aspecten (hoe zijn de arbeidsomstandigheden, wordt er respectvol met klanten omgegaan).

In de Week van de Begraafplaats laten zoĺn honderd begraafplaatsen zich van hun duurzame kant zien. Ze organiseren open dagen in samenwerking met betrokken uitvaartondernemers, steenhouwers, bloemisten, cateraars en educatieve en natuurorganisaties. Ook vinden er lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten rond ĹBegraven nat˙˙rlijkĺ.

De Begraafplaats, het tijdschrift voor begraafplaatsbeheerders, besteedt dit jaar in diverse artikelen ruim aandacht aan het thema Duurzaamheid. Stichting Terebinth, een van de medeorganisatoren, brengt rond de Week een speciaal katern uit over het thema.

www.weekvandebegraafplaats.nl
Volg de Week op Facebook en Twitter

Foto: Begraafplaats Bergklooster (Zwolle) is een van de voorlopers op het gebied van duurzaam begraafplaatsbeheer

 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ