Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Vught VughtPersoonslijstGrafinformatie    

Grafinformatie

Foto grafnummer 1454204 Algemene Begraafplaats Vught, Sint Elisabethstraat 62, Vught
NaamGeborenOverledenLeeftijd
Johan Lodewijk Marggraff1848191163


Graf id-nummer:
1454204
Begraafplaatsnr.:
1111
(Plaats)aanduiding:
RECHTS
 
 
Omschrijving:
Marggraff is een juristenfamilie uit Vught die een aanzienlijk bezit aan onroerend goed en landerijen wist op te bouwen. De familie bewoonde onder andere het landgoed Zionsburg in Vught.
De Marggraffs waren in de regio Den Bosch vanaf de achttiende eeuw een prominente familie. Andreas Marggraff, die in 1747 had uitgevonden dat je uit suikerbieten suiker kon halen, zou een voorvader van de Vughtse Marggraffs zijn. Al vanaf de eerste Marggraffs in 's-Hertogenbosch was de naam verbonden aan het bezit van onroerend goed. Akten uit 1767, opgetekend door notaris Everardus van Bruggen, maakten al melding van de vele eigendommen van de koopman Ludewig Marggraff: huizen aan de Markt, Hinthamerstraat en de Colperstraat, weilanden in Deuteren, onder Empel en Nuland en bezittingen in Vught. Op de lijst van de 31 rijkste Bosschenaren in 1873 nam de protestantse kantonrechter L.W. Marggraff met 17.000 gulden een plaats in de ‘middenmoot’ in.
De familie heeft een familiewapen, bestaande uit drie klokken
Vanaf eind 19e eeuw zijn de Marggraffs verbonden met het Vughtse landgoed Zionsburg. Jhr. Charles Pierre de Grancy, gehuwd met jonkvrouwe Wilhelmina Martini van Geffen, bewoonde met zijn gezin vanaf 1869 Zionsburg. Na zijn dood in 1874 wilde zijn weduwe de buitenplaats in delen verkopen. Bij de verkoping in café 'Het oude bijltje' wist Mr. J.L. Marggraff met een bod van f 51.560 het hele landgoed in eigendom te krijgen. Hij liet het oude landhuis slopen; zijn zoon Johan Willem Lodewijk (Loke) Marggraff legde op 16 augustus 1882 op 4-jarige leeftijd de eerste steen van het nieuwe Zionsburg, een door de meubelontwerper Stracké ontworpen en ingericht landhuis in neorenaissance stijl. J. C. Marggraff, de broer van J.L Marggraff, woonde in Vught op Huis Leeuwenburg en was enige tijd burgemeester.
Johan Lodewijk Marggraff overleed in in 1911 op Zionsburg. Zijn zoon Loke, werd de nieuwe eigenaar. Hij trouwde met Catharina Schran. Dit echtpaar had zeven kinderen, van wie er twee op zeer jonge leeftijd overleden. Vier dochters en zoon Ewald Marggraff werden volwassen.
Na de dood van zijn vader wist Ewald Marggraff het aanzienlijke familiebezit waaronder alle landerijen, boerderijen en huizen in eigen beheer te houden. Hij was de laatste bewoner van Zionsburg en overleed bij een brand in december 2003 die het landhuis bijna geheel verwoestte. De bezittingen zijn nu ondergebracht in de Marggraff Stichting die de terreinen beheert.
(Bron: Wikipedia)

Deze informatie en de foto blijft eigendom van Stichting Online-Verleden en mag niet gepubliceerd of verveelvuldigd worden.
Bron: www.online-begraafplaatsen.nl een onderdeel van www.online-verleden.nl
Wilt u deze foto GRATIS in uw mailbox? Dat kan, je moet hiervoor eerst inloggen.
Voor vragen en opmerkingen neem contact op met de medewerker.

Overige bronnen: ³)

³) Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.
 
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact