Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Soerenseweg ApeldoornPersoonslijstGrafinformatie    

Grafinformatie

De bijbehorende foto is niet op het openbare gedeelte van deze site beschikbaar.
NaamGeborenOverledenLeeftijdPartnerOpmerking
Ds. Willem van Asselt20-05-184511-01-191367Walhof6533


Graf id-nummer:
556535
Begraafplaatsnr.:
448
(Plaats)aanduiding:
02/0276
 
 
Omschrijving:
Van 28 april 1877 deed kandidaat Willem van Asselt (1845-1913) intrede in de Christelijke Gereformeerde Gemeente van Sellingen. Hij was de eerste predikant die de gemeente gedurende langere tijd (vijfentwintig jaar) gediend heeft: hij zou tot 1902 blijven. De predikant drukte dus een duidelijk stempel op de gemeente. De tucht werd stevig gehandhaafd. Allereerst werden net als elders boetes gesteld op het te laat komen of wegblijven in de kerkenraadsvergadering (25 of 30 cent per keer). En gemeenteleden die de kermis bezochten, wilde feesten hielden, dansfestijnen bijwoonden, het kaartspel beoefenden, of laveloos langs de weg aangetroffen werden, moesten zich voor de kerkenraad verantwoorden. Zijn eerste vrouw overleed in 1887. Door studie en prediking bleef hij 25 jaar de voorganger van een landelijke gemeenschap met altoos het zelfde publiek en dat zegt wel wat.Willem van Asselt vestigde zich in 1901 te Apeldoorn en ging in 1902 op medische gronden met emeritaat.

Deze informatie en de foto blijft eigendom van Stichting Online-Verleden en mag niet gepubliceerd of verveelvuldigd worden.
Bron: www.online-begraafplaatsen.nl een onderdeel van www.online-verleden.nl
Wilt u deze foto GRATIS in uw mailbox? Dat kan, je moet hiervoor eerst inloggen.
Voor vragen en opmerkingen neem contact op met de medewerker.

Overige bronnen: ³)

³) Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.
 
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies