Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Algemene Begraafplaats, Admiraal de Ruijterweg 23, 3354 XA Papendrecht

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats
Adres:
Admiraal de Ruijterweg 23
 
3354 XA Papendrecht
Gemeente:
Papendrecht
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,826689 4,700436
Oppervlakte (plm.):
38.600 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
4.816 (Inmiddels zijn 829 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Dekker (117x), Visser (113x), van de Graaf (102x), van Dalen (96x), Veth (83x), van Wijngaarden (78x), de Koning (75x), de Jong (75x), de Heer (60x), Kraal (59x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Contact:
Telefoon:
078 770 62 60

Algemene Informatie

Gemeente site Papendrecht

Deze begraafplaats is van af 1911 in gebruik eerst als begraafplaats van de Kerk en later is deze overgedragen aan de gemeente Papendrecht.
De oorspronkelijke vorm van deze begraafplaats was een langgerekt vak met cirkels waar de laantjes op uit kwamen tussen de vakken. Door de jaren is een uitbreiding gemaakt in westelijke richting. Daarna is men overgegaan tot weghalen van de zerken op algemene graven in het oorspronkelijke deel en het daar na ophogen van deze vakken waarna daar opnieuw is begraven.
Recent is ook in noordelijke richting een uitbreiding gemaakt in de vorm van cirkels. De algemene graven in vak.J en K zijn in 2011 geruimd (foto's van deze graven zijn op deze site te vinden). De resten uit deze graven zijn samen gebracht in een knekelgraf en voorzien van een gedenksteen.

De begraafplaats heeft een goede staat van onderhoud met uitzondering van de oudste familie graven. Deze beginnen op een enkele na die door de familie wordt bijgehouden, te vervallen.

Via E-mail is informatie te vragen over alle graven van 1911 tot heden.
Niet elk graf heeft een zerk of zerken zijn weg genomen omdat de huur periode verstreken was.

De plattegrond van de huidige begraafplaats te Papendrecht met daarin de vakindeling. Klik hier om een grotere versie te bekijken.
De oudste familiegraven vak "B", "D", "G", "H", "J" en "K" van de begraafplaats, zijn volledig ingevoerd ( Vak "A" en "C" zijn reedsjaren geleden alle zerken weg gehaald en niet op foto beschikbaar).
In het jaar 2005 zijn alle zerken van de algemene graven in vak J en K weggehaald. In 2005 zijn alle struiken en groen weg genomen tussen de Familiegraven in vak. G, H, J en K en heeft men op de plaats waar groenaanplant was dit vervangen voor grind. Ook zijn de laatste tijd op verschillende plaatsen waar in het orgineel ontwerp groen was graven en grafkelders geplaatst.

De eerste uitbreiding waar de graven "FT"(familie) en "AG"(Algemeen) zich bevinden is ook geheel verwerkt.
Een deel van de AG-graven de zogenaamde broodjeszerken zullen in de komende jaren ook verdwijnen om dat de periode van 20 jaar huur verstreken is. Er is reeds een groot deel van deze zerken weggenomen waardoor nu reeds veel open plaatsen zijn ontstaan. Onduidelijk is waar om bij deze algemene graven waarvan de huurperiode is verstreken de ene zerk wel blijft liggen en de andere niet. (volgens nabestaanden heeft men een aanbieding gehad van de gemeente om de huur van de algemene graven te verlengen met 10 jaar) Enkele zerken zijn weg genomen omdat de stoffelijke resten zijn verplaatst naar een nieuw familiegraf.

Onder de vakken K, L, M, N en O zijn de oude vakken A en C nog aanwezig.
Hierop is een nieuwe laag grond aangebracht waardoor nu ook hoogte verschil is ontstaan tussen de oude en nieuwe vakken.

Het nieuwste deel is de uitbreiding met cirkels de vakken P t/m W, te vinden evenals een nieuw vak met kindergraven.

De gebruikte nummering is de zelfde die de gemeente ook gebruikt en vaak op of voor de zerk is te vinden.

Bert de Lange (voor vragen zie Contact formulier)
Een doorkijkje naar het oudste deel van de begraafplaats. In dit vak is begraven van af 1911. U vind hier de vakken B en D. Waaronder een aantal familiegraven van vooraanstaande families.De uitbreiding met de familie graven (FT)(links) en de algemene graven de zogenaamde broodjes zerken met aanduiding (AG)(rechts).Een blik op het deel van de begraafplaats waar de Rooms Katholieke graven zijn te vinden.Kaart van begraafplaats met het ontwerp uit 1911. Van dit ontwerp is nu alleen nog een klein deel over. En ook in de nog bestaande delen wordt nu ook begraven op plaatsen waar in het ontwerp groen was geplant.Het pad met de bolboompjes op vak.M.Het graf van de bemanning van een Lancaster welke in de tweede wereld oorlog neer is gestort op de plaats waar nu de wijk Oostpolder is.
In de wijk Oostpolder is nu een monument geplaatst voor de bemannig van dit vliegtuig op het Lancasterplein.Een doorkijkje naar het strooiveld, met midden voor de zuil waarop de naamplaatjes worden geplaatst van de personen waar van het as is verstrooid.Een mooi plaatje met onze rug naar het strooiveld, rechts de urnenmuur en linksachter de urnentuin.Een mooi doorkijkje met links de urnenmuur, midden voor de fontijn en achterin het strooiveld.
De tweede urnenmuur welke geplaatst is op 19 mei 2010. De nieuwe urnenmuur is geplaatst in het FT vak, tegen over het eerste urnenveldje.Gedenksteen voor de geruimde alg. graven uit de periode 1955-1965.Gedenksteen voor de geruimde alg. graven uit de periode 1965-1983.
Gedenksteen voor de geruimde alg. graven uit de periode 1983-1991.

Luchtfoto van de begraafplaats uit 1995.
De kerk heeft nog de oude toren.
En de laatste uitbreiding is nog niet bij de begraafplaats getrokken.
Wel is een goed beeld te vormen van de begraafplaats en ook de vorige begraafplaats is zichtbaar, rechts van het pad tussen de kerk en de nieuwe begraafplaats.
Op deze oude begraafplaats zijn alle graven geruimt en zijn geen zerken meer, het is alleen een grasveld.
╔en zerk is bewaard gebleven, deze is verplaatst naar de nieuwe begraafplaats en te vinden in vak.B (id.1481) Familiegraf "van de Velde".

Voor deze begraafplaats werd begraven rond de kerk.
Ook deze graven zijn geruimt toen men de kerk aan beide zijden ging uitbouwen.

Weer eerder werd er begraven in de kerk, maar dat is in een eerdere kerkgebouw geweest. De huidige kerk is gebouwd nadat een vorige is afgebrand.Oproep rechthebbenden in verband met verlengen graf-en onderhoudsrecht (bron: Gemeentenieuws 21-04-2021)

Conform Artikel 6, lid 6 van de beheersverordening algemene begraafplaats Papendrecht zijn de rechthebbenden van onderstaande particuliere graven benaderd om hen in de gelegenheid te stellen de uitgiftetermijn te verlengen. De aan hen gerichte correspondentie kwam als onbestelbaar retour. In een aantal gevallen was het niet mogelijk de correspondentie te verzenden omdat het laatst bekende adres niet meer actueel was of de rechthebbende reeds overleden was. Middels deze publicatie worden nabestaanden verzocht zich te melden zodat de rechten alsnog verlengd kunnen worden. Indien een reactie uitblijft, vervallen de rechten een jaar na dagtekening van deze publicatie aan de gemeente Papendrecht Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de administratie van de algemene begraafplaats Papendrecht, Markt 22, 3351 PB Papendrecht, telefoon 14078 of per E-mail begraafplaats@Papendrecht.nl

gravenlijst papendrecht
Oproep rechthebbenden in verband met verlengen plaatsings-en onderhoudsrecht (bron: Gemeentenieuws 21-04-2021)

Conform Artikel 7, lid 6 van de beheersverordening algemene begraafplaats Papendrecht zijn de rechthebbenden van onderstaande urnenplaatsen in de urnenmuur benaderd om hen in de gelegenheid te stellen de uitgiftetermijn te verlengen. De aan hen gerichte correspondentie kwam als onbestelbaar retour. In een aantal gevallen was het niet mogelijk de correspondentie te verzenden omdat het laatst bekende adres niet meer actueel was of de rechthebbende reeds overleden was.
Middels deze publicatie worden nabestaanden verzocht zich te melden zodat de rechten alsnog verlengd kunnen worden. Indien een reactie uitblijft, vervallen de rechten een jaar na dagtekening van deze publicatie aan de gemeente Papendrecht. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de administratie van de algemene begraafplaats Papendrecht, Markt 22, 3351 PB Papendrecht, telefoon 14078 of per E-mail begraafplaats@papendrecht.nl

urnenlijst Papendrecht


Gedenksteen voor wie Elders is Begraven 1945-1949


Toegangspad begraafplaats Papendrecht


Overzicht cirkel


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies