Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Zerken in de Hervormde Kerk Boven-Hardinxveld, , Hardinxveld-Giessendam

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Zerken in de Hervormde Kerk Boven-Hardinxveld
Adres:
 
Hardinxveld-Giessendam
Gemeente:
Hardinxveld-Giessendam
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Kooyman (1x), Backer (1x), Buys (1x), van den Boudt (1x), van der Snick (1x), van der Stoep (1x), Herder (1x), de Gier (1x), Vinck (1x), Cleyndier (1x)
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

Zerken in de Hervormde Kerk van Boven-Hardinxveld.

De foto's zijn gemaakt en aangeleverd door Arie Jan Stasse.

Verdere aanvullingen:

Toen in 1591 Boven-Hardinxveld haar eerste predikant kreeg (Reinier Reiniersz. van Dortmund) deed ook de reformatie in Hardinxveld zijn intrede. In 1597 werd een oude vervallen kapel, staande 'op het beneden einde van Hardinxveld', dus bij de grens met Giessendam, ingericht voor erediensten voor de inwoners van Giessendam en Neder-Hardinxveld. Vanaf dat moment werd hier elke zondagmiddag dienst gehouden: de ene week door de predikant van Boven-Hardinxveld, de andere week door die van Giessen-Oudekerk.
De kerk van Boven-Hardinxveld is in de Tachtigjarige Oorlog bij een vijandelijke Spaanse inval bijna geheel afgebrand en rond 1723 weer herbouwd. De bij de brand gespaarde toren is in 1845 afgebroken. Nadien onderging de kerk enkele ingrijpende verbouwingen. In de kerk bevond zich een statige graftombe ter ere van Pompejus de Roovere. Deze is in 1935 overgebracht naar de grote kerk van Dordrecht waar deze Hardinxveldse heer nu begraven ligt.
Bron: http://www.hardinxveld-giessendam.nl

De zerken liggen rond de kansel. Bij de restauratie van de kerk in 1971 werden ze opnieuw in de vloer gemetseld.begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies