Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden

Direct zoeken

HelptextVul minimaal 5 tekens in van de achter- en voornaam. Selecteer de persoon. Er worden er max. 25 weergegeven. De namen staan in de vorm: 'Jong de, Jan'. Kijk ook bij 'Zoeken'.

HelptextVul minimaal 3 tekens in van de plaats, adres of naam van de begraafplaats. Selecteer dan de begraafplaats. Er worden maximaal 25 regels weergegeven.

Selecteer een provincie:

Nederland
Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overigen Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland
België
Antwerpen (B) Limburg (B) Luik (B) Oost-Vlaanderen (B) West-Vlaanderen (B)
Duitsland
Berlin (D) Nedersaksen (D) Noordrijn-Westfalen (D)
Overigen
Overigen
Portugal
Estremadura Madeira (PT)
Turkije
Izmir
Indonesië
Java
Noorwegen
Oslo
Japan
Nagasaki
Zuid-Korea
Zuid-Gyeongsang
Sri Lanka
Colombo Zuidelijke Provincie
Verenigde Staten
Michigan (USA) Oregon Rhode Island (USA)
Estland
Harjumaa Tartumaa
Engeland
Oxfordshire
Oostenrijk
Wenen (O)

Gemeente of Plaats in ZeelandAlle begraafplaatsen

Adressen begraafplaatsen

Er is een aanvang gemaakt met de adressenlijst van alle begraafplaatsen in Nederland. Maar natuurlijk verwachten we, mede door informatie van onze bezoekers, de lijst steeds completer te kunnen maken. Buiten de adressen is er ook vaak informatie opgenomen, een foto geplaatst en zijn er luchtfoto's beschikbaar om de plaats te bepalen. Bezoek dit gedeelte op: Begraafplaatsen.

Fotocollecties

Diverse fotografen hebben een fotocollectie ter beschikking gesteld. Een voorbeeld:
Cementiri Modernista Lloret de Mar (13 foto's)
Fotograaf: Karen van Beek - Smits
Deze begraafplaats werd aan het eind van de 19e eeuw ontworpen, en gebouwd gedurende de eerste jaren van de 20e eeuw.
De begraafplaats in Lloret de Mar kan beschouwd worden als één van de meest significante voorbeelden van Catalaanse grafkunst uit de Modernistische tijd. Er zijn werken te vinden van diverse beeldhouwers zoals : Josep Puig i Cadafalch, Antoni M. Gallissà i Soqué, Vicenç Artigas i Albertí.
De begraafplaats zelf zowel als de graftomben werden gefinancierd door individuele personen, aan het begin van de 20e eeuw waren er veel 'Indianos' die in Amerika rijk geworden waren en besloten hadden terug te keren naar hun thuisland Spanje. Zij toonden hun rijkdom niet alleen via de huizen die ze lieten bouwen maar ook via de tempelgraven die zij lieten bouwen, zij waren ervan overtuigd dat dit hen een goed leven in het hiernamaals zou bieden.

De fotografe:
Als kind was ik gefascineerd door het fotograferen dat ik bij mijn vader zag. Urenlang kon ik stilletjes meekijken wanneer hij in de donkere kamer bezig was met vergroten van zijn foto's.
Het was een magie die me niet losliet. Toch duurde het nog diverse jaren voor ik zelf met fotograferen bezig ging, de komst van de digitale camera heeft me daarin over een drempel geholpen.
Enkele jaren geleden bezocht ik een begraafplaats met het idee daar inspiratie te vinden voor fotograferen. Ik was ontroerd door de wijze van afscheid nemen, de vreemde combinatie van leven en dood die er te vinden was intrigeerde me. Ik wilde via mijn camera overbrengen wat ik zag, de enorme liefde, het intense verdriet maar ook de invloed van tijd die soms zo zichtbaar aanwezig kan zijn op begraafplaatsen.

Inmiddels heb ik al verschillende begraafplaatsen bezocht en deel ik mijn impressies op mijn blog.

Meer werk van Karen van Beek - Smits is te vinden op haar pagina of kijk op facebook.

Klik hier voor een overzicht.

Responsible Disclosure Statement

See our Responsible Disclosure Statement

Nieuws en voortgang

Nieuwsberichten
Even wachten

Introductie

Het project 'Online Begraafplaatsen' is een initiatief van de Stichting Online-Verleden en heeft als doel het GRATIS beschikbaar stellen van begraafplaatsinformatie. De doelgroep is enerzijds de genealogisch onderzoeker en anderzijds de geïnteresseerde familieleden. Op deze site worden de gegevens op een objectieve wijze weergegeven met inachtneming van de gevoelens van de nabestaanden.
Voor meer informatie en vragen klik op: doelstelling, privacy en vragen.

De project opzet:
  • Alle informatie is, en blijft, GRATIS beschikbaar.
  • Op deze site worden zgn. Sponsorlinks weergegeven. Deze sponsorlinks dragen voor een gedeelte mee in de hostingkosten van deze site.
  • Het project wordt volledig uitgevoerd door medewerkers, kijk op 'Met dank aan' voor een lijst.
  • Graag komen we in contact met mensen die willen meewerken aan dit project.
Als u foto's heeft van stenen die inmiddels verwijderd zijn of nog niet op de site staan, meld het ons via het contactformulier.

Deze site is Facebook vrij!

Donaties

De stichting is voor een groot gedeelte afhankelijk van donaties. Wilt je een donatie doen?
  • Graag op rekening NL86 RABO 0346 5912 44 van de stichting Online-Verleden. Stortingen op ons bankrekeningnummer brengen voor ons de laagste kosten met zich mee.
  • Via iDeal of Creditcard.
  • Via paypal: donatie@online-verleden.nl.
Elk bedrag is welkom. Zet bij een donatie altijd het e-mailadres dat je gebruikt op de site. Voor iedere 2,50 euro worden de advertenties op de site gedurende 1 maand sterk verminderd als je ingelogd bent. Verder steun je ons vrijwilligerswerk en kunnen we de servers voor de website in de lucht houden.
De stichting Online-Verleden heeft sinds 15 oktober 2020 de ANBI status als "Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling". Giften en schenkingen zijn in veel gevallen aftrekbaar van de belasting.

Bezoekers op de site (bron: Google)

.Even wachten
.Even wachten

Inloggen

Sommige functies en gegevens zijn alleen zichtbaar als je ingelogd bent op de site.
Je kunt, via het aanlogscherm, eenvoudig en gratis een wachtwoord krijgen. Log hier in.

Advertentie

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies